گوگل سرچ کنسول چیست و چه کاربردی دارد؟

گوگل سرچ کنسول چیست و چه کاربردی دارد؟

بی شک یکی از مهترین اهداف هر سایت رسیدن به رتبه اول گوگل است. برای دستیابی به این موفقیت نیاز به استفاده و شناخت ابزارها و معیارهایی‌ست که راه رسیدن سایت شما به رتبه اول موتور جستجوگر گوگل را هموار می‌کند. سرچ کنسول گوگل (google search console) یکی از کارامدترین ابزارهایی‌ست که در مسیر سئو سایت باید توجه ویژه‌ای به اطلاعات موجود در آن داشت.

با ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول می‌توان از اطلاعات آماری و کاربردی بسیاری آگاه شد. اطلاعاتی که می‌تواند در برنامه‌ریزی پروژه سئو سایت، به شما کمک کند. شاید کنجکاو شده باشید که گوگل سرچ کنسول چیست و چه کاربردی دارد؟

در این مقاله ضمن معرفی گوگل سرچ کنسول، شما را با اطلاعاتی که می‌توان از این ابزار رایگان بدست آورد آشنا خواهیم کرد. در انتهای این مقاله شما به کاربرد سرچ کنسول گوگل و نحوه‌ی کار با آن آشنا خواهید شد. همراه ما باشید برای قدم زدن در قسمت‌های مختلف گوگل سرچ کنسول.

سرچ کنسول گوگل چیست؟

گوگل سرچ کنسول که پیش از این به نام گوگل وبمستر تولز (Google Webmaster Tools) شناخته می‌شد، ابزاری رایگان است که توسط گوگل برای بررسی آماری قسمت‌های مختلف وب سایت ارائه شده است. بطور کلی گوگل سرچ کنسول نسخه‌ی آپدیت شده گوگل وبمستر تولز می‌باشد. در این ابزار می‌توان به اطلاعات مفید و جامعی از قبیل اطلاعات آماری زیر دست یافت:

  • آمار بازدید سایت شما از گوگل
  • کلمه کلیدی جستجو شده در گوگل
  • وضعیت لینک‌های داخلی و خارجی سایت
  • وضعیت ایندکس صفحات سایت
  • خطاهای امنیتی
  • خطاهای ۴۰۴
  • وضعیت ربات خزنده گوگل در سایت
  • وضعیت رنک (رتبه) صفحات مختلف سایت در جستجوی گوگل
  • تحلیل داده‌ها بر اساس نوع مطلب

هرچند برای قرارگیری در موتور جستجوی گوگل اجباری به ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول نیست اما ثبت سایت در این ابزار رایگان می‌تواند در روند تسریع سئو سایت و ایندکس مطالب سایت کمک کند. جدا از این مزیت در گوگل سرچ کنسول می‌توانید خطاها و اشکالات سایت را از نظر بهینه‌سازی و سئو مورد بررسی قرار داده و در رفع آنها گام بردارید.

تفاوت گوگل آنالیتیکس با گوگل سرچ کنسول در چیست؟

عمده تفاوت این دو ابزار گوگل در نحوه ارائه آمار می‌باشد. در گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) آمار کمّی بازدید سایت و ورودی بازدیدکنندگان شما از موتور جستجوگر گوگل ارائه می‌شود در حالی که در گوگل سرچ کنسول آمار کیفی بازدیدکنندگان نمایش داده می‌شود. آماری از قبیل عبارت کلیدی سرچ شده، نمایش صفحات ۴۰۴ سایت، لینک‌های خارجی سایت و … . بطور کلی می‌توان گفت در گوگل سرچ کنسول می‌توان از روند و مسیر ورود یک کاربر به سایت اطلاع پیدا کرد در حالی که در گوگل آنالیتیکس این قابلیت وجود ندارد.

مقایسه تبلیغات گوگل با سئو سایت 

چرا باید از ابزار گوگل سرچ کنسول استفاده کنیم؟

مزایای بالای این ابزار رایگان باعث شده تا حرفه‌ای‌ترین متخصصان سئو نیز در ابتدایی‌ترین مراحل سئو به ثبت سایت در سرچ کنسول اقدام کنند تا با استفاده از داده‌های این ابزار، استراتژی سئو سایت را تدوین کنند. برخی از این مزایا عبارتند از:

  1. اطمینان از دسترسی ربات‌های خزنده گوگل به محتوای سایت
  2. درخواست دستی ایندکس کردن صفحه‌ای از سایت در گوگل
  3. حذف صفحات سایت از ایندکس گوگل و عدم نمایش آنها در سرچ گوگل
  4. اگاهی از محتوای پر ترافیک و جذاب سایت
  5. شناخت مشکلات و خطاهای موجود و رفع آن‌ها
  6. بررسی کارایی کلمه و عبارت کلیدی سایت
  7. مقایسه عملکرد سایت در بازه‌های زمانی مختلف
  8. تحلیل آمارها بر اساس موقعیت جغرافیایی

با استفاده از گوگل سرچ کنسول به راحتی می‌توان متوجه شد که کاربران با استفاده از چه کلیدواژه‌هایی به سایت شما دسترسی پیدا کرده‌اند و با کدام عبارت کلیدی سایت شما در گوگل به نمایش درآمده است. با همین اطلاعات می‌توان به راحتی برنامه‌ی موفقی در جهت رسیدن سایت به صفحه‌ی اول گوگل تدوین و پیاده‌سازی کرد.

ثبت نام در گوگل سرچ کنسول

با داشتن یک حساب گوگل می‌توانید به راحتی در گوگل سرچ کنسول ثبت نام کنید. کافیست وارد گوگل وبمستر شوید و بر رویSign in  کلیک کنید. سایت خودتان را از طریق Add a Property وارد کنید. با نمایش صفحه‌ای جدید باید ۴ مرحله برای تایید سایت انجام دهید:

  1. بر روی this HTML verification file کلید کنید و فایل HTML را دانلود و ذخیره کنید.
  2. فایل HTMl را در روت سایت باگذاری کنید.
  3. بررسی کنید که فایل HTML در سایت شما قابل دسترسی است.
  4. در انتها بر روی Verify کلید کنید تا سایت شما در گوگل سرچ کنسول ثبت شود.

آموزش ثبت نام در گوگل سرچ کنسول

پس  از انجام مراحل فوق گوگل به جستجو در محتوای سایت شما خواهد پرداخت و آمارهای مربوط به سایت شما را در قسمت های مختلف گوگل سرچ کنسول برای شما به نمایش خواهد داد.

بخش‌های مختلف گوگل سرچ کنسول

شاید در مرحله اول با دیدن منوهای بسیار و آمارهای ناشناخته کمی سردرگم شوید ولی به شما اطمینان می‌دهیم بعد از به پایان رساندن این مقاله، به کارکرد راحت و ساده‌ی این ابزار فوق‌العاده مفید پی خواهید برد.

داشبورد   Overview

اولین صفحه‌ای که پس از ثبت نام در گوگل سرچ کنسول و ورود به آن مشاهده می‌کنید، داشبورد است که چکیده‌ای از اطلاعات سایت را بصورت خلاصه نشان می‌دهد. این اطلاعات شامل آمار سایت مپ (sitemap)، آمار کلیک ها، جستجو و وضعیت لینک های خارجی و داخلی می‌باشد. برای دسترسی به اطلاعات جامع هر یک از موارد بالا کافیست بر روی عنوان آنها کلید کنید.

داشبورد گوگل سرچ کنسول

عملکرد Performance

در منوی Performance گوگل سرچ کنسول می‌توانید به داده‌های آماری مربوط به کلمه و عبارت کلیدی و بک لینک‌ها و آمار ورودی بازدیدکنندگان و … پی ببرید.

این قسمت یکی از مهمترین قسمت‌های گوگل سرچ کنسول می‌باشد که بطور خلاصه با ترکیب پارامترهای زیر اطلاعات کامل و جامعی را به شما نشان می‌دهد:

  • Search Type : تعداد ورودی‌های سایت بر اساس نوع محتوا (متن، عکس، فیلم) از طریق موتور جستجوگر گوگل
  • Date : بررسی آمار سایت در بازه‌های زمانی مختلف
  • Total Clicks : آمار کلی تعداد کلیک‌های دریافتی سایت از طریق موتور جستجو گوگل
  • Total Impression : آمار کلی تعداد دفعاتی که سایت در جستجوی گوگل به کاربران نشان داده شده است
  • Average CTR : نرخ کلید یا Click Trough Rate نمایانگر میانگین تعداد دفعاتی است که صفحه ای از سایت در موتور جستجوی گوگل نمایش داده شده و بر روی آن کلیک شده است.
  • Average Position : میانگین رتبه سایت در گوگل(جستجوی گوگل)
  • Query : نمایشگر کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی که به وسیله آن سایت شما نمایش داده می‌شود
  • Pages : تعداد بازدید‌های بر اساس صفحات مختلف
  • Countries : آمار بازدید بر اساس موقعیت جغرافیایی
  • Devices : نشانگر نوع دستگاه بازدیدکنندگان سایت
  • Search Appearance : نحوه‌‌ی نمایش سایت شما در جستجوهای گوگل
  • Dates : مقایسه روزانه آمارهای سایت

performance گوگل سرچ کنسول

برای یادگیری صفر تا صد انتخاب کلمه کلیدی، مقاله تکنیک انتخاب کلمه کلیدی را فراموش نکنید.

صفحات سایت URL Inspection

در بخش URL Inspection سرچ کنسول گوگل می‌توان به ایندکس بودن یا نبودن صفحات سایت پی برد. در حالت عادی زمانی که یک پست در سایت خود اضافه می‌کنید، مدت زمانی در حدود یک ساعت تا چندین روز( حتی تا دو ماه ) طول می‌کشد که توسط خزنده‌ها در گوگل ایندکس شود و در جستجوهای گوگل نمایش داده شود. برای مشخص شدن وضعیت ایندکس یک صفحه کافی‌ست که لینک صفحه را در این قسمت وارد کنید و دکمه اینتر را بزنید. سه حالت ممکن است برای صفحه ورودی شما نشان داده شود:

  1. سبز بودن : نشانگر ایندکس شدن صحیح صفحه و نشان دادن در جستجوهای گوگل
  2. نارنجی یا قرمز بودن: صفحه در جستجوهای گوگل نمایش داده شده است ولی بروز یک سری مشکلات و خطاها باعث عدم نمایش استراکچر دیتاهای صفحه می‌شود.
  3. خاکستری یا خاموش بودن: در این حالت صفحه تازه منتشر شده یا تا این لحظه ربات‌های گوگل قادر به شناسایی صفحه سایت و ایندکس آن نبوده‌اند.

url inspection گوگل سرچ کنسول

در حالت‌های مختلف خطا می‌توان پس از رفع خطا درخواست دوباره ایندکس را ارسال نمود تا صفحه بدون خطا در موتور جستجوی گوگل ایندکس شود. همچنین در حالت خاموش و خاکستری نیز می‌توان بصورت دستی درخواست ایندکس صفحه را داد تا گوگل ایندکس صفحه شما را در دستور کار قرار بدهد.

لینک‌ها Links

در قسمت Links گوگل سرچ کنسول می‌توانید از وضعیت لینک‌های داخلی و خارجی که توسط گوگل شناسایی شده مطلع شوید. این قسمت به دو بخش کلی زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

  1. لینک‌های خارجی External Links : این قسمت اطلاعات دقیق و کامل لینک‌هایی که از سایت‌های دیگر دریافت کردید را به شما نمایش می‌دهد.
  2. لینک های داخلی Internal Links : در این قسمت آمار کیفی و کمّی لینک‌های داخلی سایت قابل مشاهده است.

تضمین سئو داخلی با یادگیری رایگان استفاده از تگ های هدینگ در محتوا.

پوشش دهی Coverage

بخش Coverage  گوگل سرچ کنسول وضعیت رتبه‌بندی صفحات را نشان می‌دهد و شناسایی مشکلات و خطاهای مختلف سایت در این قسمت از گوگل سرچ کنسول قابل بررسی و پیگیری است. این بخش به ۴ قسمت کلی تقسیم میشود:

  1. Erro : مشکلاتی که باعث عدم نمایش صفحات سایت شما در گوگل می‌شود. مثل سری ارورهای ۵۰۰ و ۴۰۰

۲٫Valid with Warning : این قسمت صفحاتی نمایش داده می‌شود که از منظر گوگل تایید شده است ولی حاوی مشکلاتی‌ست که باید به رفع آنها اقدام کرد.

  1. Valid : لیست صفحات سایت شما که در گوگل به طور کامل و صحیح ایندکس شده است.
  2. Excluded : لیست صفحاتی که نیازی نیست در گوگل ایندکس شوند. مانند صفحاتی که تگ noindex دارند.

covarege گوگل سرچ کنسول

قابلیت نمایش در موبایل Mobile Usability

در منوی Mobile Usability  گوگل سرچ کنسول می‌توان به مشکلات مربوط به نسخه‌ی موبایل یا تبلت سایت پی برد. این بخش می‌تواند شما را برای تهیه‌ی نسخه ریسپانسیو سایت راهنمایی کند.

mobile usability گوگل سرچ کنسول

سایت مپ  Sitemap

تهیه سایت مپ می‌تواند برای ایندکس شدن صفحات سایت توسط خزنده‌های گوگل کمک بزرگی کند. معمولا در سایت مپ اطلاعاتی از قبیل تاریخ ساخت محتوا، عنوان محتوا، دسته محتوا و … وجود دارد. وجود سایت مپ باعث می‌شود تا با انتشار پست جدید خزنده‌های گوگل از افزوده شدن محتوا به سایت شما سریع‌تر باخبر شوند و به سراغ ایندکس کردن صفحه جدید سایت شما بروند.

وضعیت خزنده گوگل  Crawl States

این بخش وضعیت علکرد خزنده‌های گوگل را نمایش می‌دهد. نمایش آمار روزانه تعداد صفحات بررسی شده توسط خزنده‌ها، مقدار حجم دانلود شده از سایت و مدت زمانی که خزنده‌ها به بررسی سایت شما پرداخته اند، همگی در این قسمت از گوگل سرچ کنسول قابل مشاهده است.

پیام‌ها Massages

در بخش Masseges گوگل سرچ کنسول می‌توانید به آمار خطاهای سایت، راهکارهای گوگل برای بهبود وضعیت سئو و مشکلات امنیتی و … سایت دسترسی پیدا کنید. گوگل سرچ کنسول به دلیل اهمیت بالای این پیام‌ها اقدام به ارسال آنها به ایمیل شما می‌کند. لازم به ذکر است این قسمت از گوگل سرچ کنسول باید مرتبا مورد بازبینی قرار بگیرد تا در صورت بروز هرگونه خطای سئو و امنیتی در جهت رفع و برطرف کردن ان اقدام کنید.

در نوشتن محتوا مشکل دارید؟ مقاله ی محتوای همیشه سبز را مرور کنید.

پارامترهای لینک‌ها  URL Parameters

این بخش از گوگل سرچ کنسول یکی از قسمت‌هایی‌ست که اگر بدون دانش کافی به سراغ آن بروید سند مرگ سئو سایت خود را امضا کرده‌اید. دستکاری در قسمت‌های مختلف URL Parameters ، حذف صفحات سایت یا جلوگیری از ایندکس شدن صفحات سایت شما را به دنبال دارد.

بطور کلی در این قسمت پارامترهایی وجود دارد که از طریق URL به سرور ارسال شده و منجر به تغییر در نمایش صفحه مد نظر می‌شود.

تنظیمات Setting

در این بخش هم می‌توان به کاربران مختلف امکان دسترسی به قسمت‌های از سرچ کنسول داده شود. همچنین در این قسمت به تازگی می‌توان ادرس سایت را تغییر داد تا در صورت تغییر ادرس سایت شما، موارد ایندکس شده از بین نرود.

setting گوگل سرچ کنسول

امیدوارم با این مقاله که بر اساس جدیدترین نسخه گوگل سرچ کنسول تهیه شده است، کاربرد و روش کار با گوگل سرچ کنسول را فرا گرفته باشید. در مورد گوگل سرچ کنسول هر سوال و مشکلی داشتید برای ما کامنت بگذارید، کارشناسان سئو ما در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ سوالات شما رو خواهند داد.

اگر قصد شروع طراحی و ساخت سایت برای کسب و کارتان را دارید و شراطی زمانی و دانشی کافی در این زمینه را ندارید، پیشنهاد ما تماس با تیم دیجیتال مارکتینگ بینهایت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *