معرفی و مقایسه انواع نرم افزارهای CRM
به عنوان مشاور کسب و کار، یکی از چالش های اساسی که در سال های اخیر با آن مواجه بودیم، انتخاب و معرفی نرم افزار CRM مناسب برای کسب و کارهای متوسط تا بزرگ بوده است. انتخاب یک نرم افزار مناسب یا به عبارتی بهترین نرم افزار CRM مناسبِ یک کسب و کار، فقط دغدغه ما نبود؛ بلکه تعداد زیادی از کسب و کارها با این چالش مواجه بودند.
مشکل اصلی کسب و کارها در انتخاب نرم افزار CRM مناسب، تعدد نرم افزارها، نداشتن دمو مناسب و شفاف نبودن امکانات و تمایزات نرم افزار است که در نهایت منجر به عدم توانایی تصمیمگیری صحیح در مدیران میشود. هزینه های زیادی صرف آزمون و خطا، خرید نرم افزار، استفرار و آموزش تیم می شود و در نهایت مدیریت تصمیم به تغییر سیستم میگیرد یا در بدترین حالت پس از صرف هزینههای گزاف از استفاده منصرف میشود.
بنابراین ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ بی نهایت تصمیم گرفتیم که تحقیقی جامع و تحلیلی و البته بیطرفانه درباره نرم افزارهای CRM خارجی و ایرانی داشته باشیم. در ابتدا انواع CRM بر اساس تقسیم بندی جهانی معرفی میشوند. درک انواع تقسیم بندی برای CRM به شما در انتخاب هر چه بهتر نرم افزار کمک میکند. پس از آن به معرفی نرم افزارهای ایرانی و خارجی خواهیم پرداخت.
CRM و نرم افزار CRM چیست؟
بهتر است در همین ابتدای کار تفاوت نرم افزار CRM و خودِ CRM را بدانید. نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) ابزاری است که کسب و کارها از آن برای مدیریت و بهبود روابط و تعاملات خود با کمک چشم اندازها و مشتریان استفاده میکنند. CRM مجموعهای از روش ها، استراتژیها و فناوریهایی است که درجهت مدیریت و تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به مشتریان توسط شرکتها و کسبوکارهای کوچک و بزرگ به کار گرفته میشود. هدف از نرم افزارهای مدیریت ارتباط با مشتریان، بهبود روابط با مشتریان فعلی و مشتریان احتمالی (مشتریان بالقوه)، کمک به حفظ و نگهداری مشتری و ایجاد وفاداری در آنها و در نهایت افزایش فروش است. این سیستم ها اساسا برای جمعآوری اطلاعات مختلف در مورد مشتریان از جمله اطلاعات شخصی آنها مانند تاریخ خرید، ترجیحات خرید، نگرانیهای و نارضایتیهای آنها ایجاد شده اند.
انواع CRM به طور کلی به سه نوع اساسی تقسیم می شود: عملیاتی ، تحلیلی و مشارکتی. در ادامه مقاله، ویژگی ها و مزایای هر نوعCRM ، از جمله بهترین گزینهی روی میز جهت استفاده از آنها را شرح می دهیم.
CRM عملیاتی (Operational CRM)
یک CRM عملیاتی تعاملات شرکت شما را با مشتریان فعلی و مشتریان احتمالی مدیریت و پیگیری می کند تا به شما در جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان موجود کمک کند. این مدل CRM فرآیندهای تجاری را برای صرفه جویی در وقت، اتوماتیک میکند. صاحبان مشاغل نیز از این نوع CRM برای تولید سرنخ (لید)، تبدیل سرنخ به مشتری، ثبت اطلاعات تماس و ارائه خدمات به مشتریان استفاده می کنند. همچنین به شما امکان این را می دهد تا عملیات حسابداری، اطلاعات موردنیاز از فهرست موجودی، پروژه ها و منابع انسانی را از یک سیستم واحد، به سادگی استخراج کنید.
سیستم های CRM عملیاتی برای چه افرادی مناسب است:
- شرکت هایی که مایل به نظارت و پیگیری عملکردهای تجاری در بخش های CRM خود هستند
- متخصصان فروشی که نیاز به مدیریت مراحل قیف فروش و انجام فعالیت های فروش مانند مدیریت قرارها و نقل قول ها دارند
- تیم هایی که کمپین های بازاریابی را اجرا و پیگیری می کنند و آنها را به سرنخ ها و مخاطبین پیوند میدهند.
- متخصصان فروش و مدیران تجاری که باید پروژه های پس از فروش محصولات خود را مدیریت کنند
- مشاغلی که تماس های ورودی یا خروجی را در CRM خود هماهنگ و اجرا می کنند
قابلیت های اصلی CRM عملیاتی شامل اتوماسیون فروش، اتوماسیون بازاریابی و اتوماسیون خدمات است.
اتوماسیون فروش یا Sales Automation
اتوماسیون فروش، فرآیند ساده سازی مراحل دستی و تکراری در فرآیند فروش مانند برنامه ریزی قرار ملاقات، مدیریت قیف فروش، تبدیل سرنخ فروش (لید) و یادداشت برداری است. این کار تیم فروش شما را از شر انجام وظایف اداری راحت کرده و به آنها اجازه میدهد تمرکز بیشتری بر فروش محصولات و تعامل با مشتریان داشته باشند.
یکی دیگر از جنبه های اتوماسیون فروش، امتیاز دهی به سرنخ فروش است، که شامل رتبه بندی مشتریان بالقوه (مشتریان احتمالی) می شود تا نمایندگان فروش بدانند کدام لیدها ارزش دنبال کردن و جلب مشارکت را دارند. به عنوان مثال، Salesforce Essentials ، که نمونه ای از این نوع CRM است، می تواند برای نظارت بر لیدهای شما تنظیم شود و هر بار که این افراد با شرکت شما ارتباط برقرار می کنند، به طور خودکار اطلاعات تماس آنها را به روز کند، به طوری که تیم شما زمان کمتری را برای ورود داده ها صرف کند.
اتوماسیون بازاریابی یا Marketing Automation
ازجمله ویژگی های اتوماسیون بازاریابی CRM عملیاتی این است که اجرای وظایف تکراری در زمینه بازاریابی، مانند تدوین کمپین های بازاریابی ایمیلی، گردش کار (گردش کار درواقع توالی روندهایی است که کار را از مرحله کاملا ابتدایی تکمیل و به انتها میرساند. به بیان سادهتر، گردش کار همان روشی است که باید برای به اتمام رساندن کارها و وظایفتان بهکار گیرید) و پست های رسانه های اجتماعی را ساده می کند. این فرآیند با شناسایی مخاطبان، انتخاب محتوای مناسب و انجام خودکار اقدامات براساس برنامه زمان بندی شده یا رفتار مشتری، منجر به رشد خواهد شد. ابزارهای اتوماسیون بازاریابی موثر به شما این امکان را می دهد تا بر توسعه کسب و کار خود تمرکز کنید بدون اینکه نگران هر پیام یا پستی باشید که باید ارسال کنید.
اتوماسیون خدمات یا Service Automation
اتوماسیون خدمات به مشتریان فرایندی است جهت کاهش چشمگیر نیروی انسانی هنگام خدمات رسانی به مشتریان ایجاد شده است و در جهت افزایش رضایت مشتری و کاهش هزینه های نیروی انسانی می باشد. سیستم های CRM مدرن شامل ابزارهای میز راهنما یا Help desk ( مجموعه ابزار ها و روش هایی می باشد که به کمک آنها فرآیند پاسخ دهی به مشتریان و افرادی که درخواستی دارند و یا نیاز به کمک دارند را تسریع می بخشد)، مانند پایگاه دانش، چت بات های هوش مصنوعی (AI) ، پاسخ های آماده، پورتال مشتریان (پورتال مشتری به مشتریان امکان دسترسی فوری به اطلاعات، امکان شخصی سازی و صرفه جویی در وقت و منابع سازمانی را می دهد) و سیستم پاسخ صوتی تعاملی (IVR) است.
CRM تحلیلی (Analytical CRM)
CRM تحلیلی، داده های فروش، بازاریابی و خدمات مشتری را جمع آوری، سازماندهی و تجزیه و تحلیل میکند تا بینش و گزارشات مفصلی را در اختیار شما قرار دهد که می توانید برای تصمیم گیری های استراتژیک تجاری استفاده کنید. علاوه بر این، با ادغام شدن با نرم افزارهای صدور فاکتور به شما امکان دهد در مورد جریان نقدینگی شرکت خود گزارش تهیه کنید.
سیستم های CRM تحلیلی برای چه افرادی مناسب است:
- مدیرانی که برای تصمیم گیری مبتنی بر داده به اطلاعاتی مانند معیارهای عملکرد (performance metrics) و داشبورد نیاز دارند
- تحلیلگران داده که بر بخش خدمات به مشتریان نظارت می کنند و بر اساس اطلاعات مشتری توصیه ها و پیشنهاداتی را ارائه می دهند
- حسابدارانی که برای ارجاعات، سرنخ ها، شرکا و مشتریان خود به ذخیره سازی داده های متمرکز نیاز دارند
- متخصصان هوش تجاری که معیارها و روندهای فروش را تجزیه و تحلیل می کنند و از این داده ها برای تدوین پیش بینی های فروش استفاده می کنند
قابلیت های اصلی CRM تحلیلی شامل ذخیره سازی داده ها، داده کاوی و پردازش تحلیلی آنلاین (OLAP) است.
انبار داده ها یا Data Warehousing
CRMهای تحلیلی، مانندZoho CRM ، همچون یک انبار داده عمل می کند که داده ها را از منابع مختلف گرداوری کرده و در یک مکان متمرکز ذخیره می کند. همچنین داده های ذخیره شده را سازماندهی می نماید تا بتوان به راحتی به آنها دسترسی پیدا کرد، تجزیه و تحلیل انجام داد و در تولید گزارشات استفاده نمود. این انبار داده می تواند شامل جزئیات مربوط به مشتریان شما، تعاملات تجاری و حتی عملکرد کارکنان باشد.
داده کاوی یا Data Mining
داده کاوی فرآیند تجزیه و تحلیل داده های ذخیره شده برای کشف الگوها، روندها و روابط معنا دار در داده های شما می باشد. طی این فرآیند به طور خودکار بخش های مختلف داده ها تفسیر می شود تا بتوانید از آنها برای بهبود استراتژی های فروش، بازاریابی و خدمات مشتری استفاده کنید.
پردازش تحلیلی آنلاین یا Online Analytical Processing یا OLAP
OLAP یک فناوری است که کاربران را قادر می سازد اطلاعات را تجزیه و تحلیل کرده و داده های تجاری را از چندین پایگاه داده به طور همزمان استخراج کنند. این نرم افزار همچنین قابلیت های خود در پیش بینی روند آتی را در اختیار CRM قرار می دهد و به شما این امکان را می دهد تا تصمیمات داده محور بهتر و کم ریسک تری را در مورد روندها، خواسته ها و بودجه کسب و کار بگیرید.
CRM مشارکتی (Collaborative CRM)
CRM مشارکتی، که به CRM استراتژیک نیز معروف است، سیستم های ارتباطی و همکاری بین تیمی را کارآمدتر می کند، رضایت مشتری، وفاداری به برند و سودآوری شرکت را بهبود می بخشد. این CRM شامل تیم های فروش، بازاریابی، خدمات مشتریان و تیم پشتیبانی فنی و همچنین خود مشتریان، اعتباردهندگان، فروشندگان، تامین کنندگان و توزیع کنندگان است. این نوع CRM از اتوماسیون برای تحقق اهداف خود استفاده می کند.
سیستم های CRM مشارکتی برای چه افرادی مناسب است:
- مشاغل با چندین مکان فیزیکی یا بخش که به شدت به ارتباطات بین تیمی وابسته هستند
- تیم هایی که باید مشتریان را از طریق چندین کانال، به ویژه در بخش دیجیتال، ردیابی کنند
- شرکت هایی که می خواهند درک بهتری از مشتریان خود داشته باشند و میزان نگهداری و وفاداری مشتریان را افزایش دهند
سه قابلیت اصلی CRM مشارکتی مدیریت تعامل، مدیریت کانال و مدیریت اسناد است.
مدیریت تعامل یا Interaction Management
برای اینکه درک بهتری از مشتریان احتمالی و مشتریان فعلی خود داشته باشید، CRM مشارکتی به شما امکان می دهد تمام نقاط تماس آنها را با شرکت خود در یک نقطه دسترسی متمرکز، ثبت کنید. به این ترتیب، حتی اگر همه تیم های شما مستقیماً با مشتریان ارتباط برقرار نکنند، همه می توانند سفر مشتری خود را مشاهده کرده و خدمات مشتری را بر اساس اطلاعات ثبت شده بهبود بخشند.
مدیریت کانال یا Channel Management
یک CRM مشارکتی، مانندFreshworks CRM ، این امکان را برای شرکت شما ایجاد می کند که بتوانید مشتریان خود را از طریق کانال های دلخواه آنها – از طریق تلفن، ایمیل یا رسانه های اجتماعی – ردیابی و با آنها ارتباط برقرار کنید. این روش نحوه تماس مشتریان را با شما ثبت می کند و به شما امکان می دهد با استفاده از همان کانال به آنها پاسخ دهید.
مدیریت اسناد یا Document Management
مدیریت اسناد فرایند یا سیستمی است که برای ضبط، ردیابی، ذخیره و به اشتراک گذاری اسناد الکترونیکی شما مانند پیشنهادات، قراردادها و تصاویر دیجیتالی از پرونده های تجاری شما، استفاده می شود.CRM مشارکتی به تیم شما این امکان را می دهد تا بدون نیاز به برداشتن این پرونده ها و اسناد تجاری از میز اتاقتان یا باز کردن یک نرم افزار جداگانه برای بازیابی اطلاعات مورد نیاز، از یک مکان متمرکز به این اسناد دسترسی داشته باشید.
قیمت گذاری CRM
زمانی که به بحث قیمتگذاری در پلتفرمهای خارجی میرسیم اولین نکته ای که باید در نظر گرفته شود، تحریمهای علیه ایران و قیمتهای دلاری است. اگر چه نرم افزارهای خارجی رایگان نیز وجود دارند، اما احتمال عدم دسترسی به اینترنت بین المللی و از دست دادن اطلاعات را نیز باید در نظر بگیرید.
قیمت نرم افزارهای CRM خارجی از ماهانه، رایگان تا ۹۹ دلار یا بیش از آن، متغیر می باشد که این محدوده قیمتی بر اساس کاربرد هر نوع نرم افزار CRM متفاوت است. برخی از فروشندگان این نرم افزارها، امکانات CRM را برای تعداد محدود کاربر یا تعداد محدود ویژگی، به صورت رایگان ارائه می دهند. سایرین بسته های ابتدایی را ارائه می دهند که فقط شامل عملکردهای ضروری CRM است مانند مدیریت تماس، مدیریت سرپرستی و گزارش استاندارد. بسته های کامل شامل قابلیت های پیشرفته مانند مدیریت قیف فروش، اتوماسیون فروش و گزینه های سفارشی سازی متنوع، می باشد.
در ایران نیز قیمت به امکانات و قابلیت های مورد نیاز سیستم، تعداد کاربران، محدودیت ها، ماژول های اضافه و مدت پشتیبانی و آموزش بستگی دارد. این قیمت ها در شرکت های مختلف از ماهانه ۶۰٫۰۰۰ تومان تا یکبار پرداخت ۱,۲۹۸,۶۰۰,۰۰۰ تومان متغیر است! مهمترین نکته در انتخاب نرم افزار این است که بپذیرید امکانات بیشتر و یا قیمت بیشتر به معنای مناسب تر بودن آن نیست. انتخاب یک ساطور برای بریدن یک پنیر صبحانه بدترین انتخاب است! با توجه به نیازها و انتظاراتتان، تعداد کاربران، بودجه و امکانات، بهترین تصمیم را بگیرید.
برای مقایسه نرم افزارهای CRM چه چیزهایی دیگری را مد نظر بگیریم؟
در وهله اول درک صحیحی از انتظارات خود داشته باشید و بر اساس نیازهای خود نوع CRM مورد نظرتان را تشخیص دهید (برای تشخیص میتوانید یکبار دیگر به ابتدای مقاله برگردید و انواع CRM و امکانات آن را در نظر بگیرید).
در زمان انتخاب و خرید یک نرم افزار CRM باید علاوه بر قابلیتهای سیستم، به نحوه نصب نرم افزار و دسترسی به اطلاعات، سورس نرم افزار، تعداد کاربران سیستم، مدت پشتیبانی نرم افزار و مدت زمان آموزش توجه کنید و اطلاعات دقیق را از فروشنده درخواست کنید.
نکته دیگر نحوه نصب و دسترسی به اطلاعات است. به طور کلی دو مدل وجود دارد:
- سیستم های ابری (Cloud) : در این مدل اطلاعات کسب و کار و مشتریان شما در سرورهای شرکت ارائه دهندهی CRM ذخیره می شود. شما نیازی به نصب نرم افزار و یا هاست و سرور ندارید و نگرانی بابت بکاپ و نگهداری سرور وجود ندارد با این حال اطلاعات شما در اختیار شرکت ثالث قرار دارد.
- سرورهای اختصاصی : در این روش نرم افزار در اختیار شما قرار می گیرد و می توانید بر روی سرورهای اختصاصی مجموعه خود آنها را نصب کنید.
حالا برای پاسخ به این سوال که سیستم ابری برای شما مناسب تر است یا نصب بر روی سرور اختصاصی به سوالات زیر پاسخ دهید:
- سرور اختصاصی دارید؟
- تیم IT برای راه اندازی و نگهداری از سرور دارید؟
- تعداد کاربران شما چند نفر است؟
- کاربران شما از طریق اینترنت و در ساعات مختلف شبانه روز به نرم افزار CRM نیاز دارند؟
- محرمانگی اطلاعات تا چه اندازه برای شما اهمیت دارد؟ (امنیت نسبی در دو حالت وجود دارد)
آیا مسئلهی دیگری وجود دارد؟ بله. سورس نرم افزار و نحوه پیادهسازی نرم افزارها یکی دیگر از تفاوتهای اصلی آنهاست. به طور کلی سه مدل وجود دارد:
- پلتفرم از صفر و از پایه توسط شرکت نرم افزاری کدنویسی شده است. معمولا در این حالت شرکت سورس را در اختیار شما قرار نمی دهد.
- نرم افزارهای خارجی متن باز (open source) که توسط شرکت های ایرانی بومی سازی و ترجمه میشوند.
- نرم افزارهای لایسنس دار مانند Microsoft Dynamic CRM که دارای دو نسخه است. نسخه on-premise که به صورت پکیج است و می توان آن را از سایت رسمی مایکروسافت دانلود و نصب نمود. و تمام سرویس دهندگان Dynamics CRM در سراسر دنیا چه به صورت ابری چه به صورت هاست و چه به صورت نصب در سرورهای داخلی فقط از این نسخه می توانند استفاده کنند. نسخه آنلاین که صرفا در بستر ابر مایکروسافت ارایه می شود و هیچ سرویس دهنده و شرکت دیگری امکان ارایه آن خارج از ابر مایکروسافت را ندارد.
معرفی و مقایسه نرم افزارهای CRM
بازار نرم افزارهای CRM چندین سال است که در ایران داغ است. برای درک این موضوع کافی است تا عبارت “نرم افزار CRM” را در گوگل جستجو کنید. در زمان نگارش این مقاله ۷ لینک در صفحه اول گوگل با تبلیغات کلیکی گوگل به صفحه اول آمده اند (عبارت Ad در کنار لینک نشان داده میشود) و این موضوع مهر تائیدی بر رقابت شدید در این حوزه است.
لیست نرم افزارهای ایرانی سی آر آم بر اساس حروف الفبا عبارتند از:
ادسافت – ایده ارتباط تراشه – ایده پرداز طلوع – آتیه پرداز – آریانیک – آینده نگاران (آیکو) – به سامان پیشرو – پارس لاجیک – پارس ویتایگر – پایا – پیام گستر – پیراسیس – پیشگامان هریس رایانه – دبیـــرگران ماندگار – چیتا سافت – داده پردازان ارگس – داده پردازان نیک نوین فاوا – داده پردازی رایان مهر – دانا روش -دانا پرداز- دمسان – دیار فن آوری اطلاعات – زوبین – سانیار – سرو CRM – سیتکو – شایان فراز گستر – فالنیک (ایران اچ پی)، فراپرواز هوشمند -فرادیس- فناوری اطلاعات فارسیکام – کارا افزار ایده آل – کارا سیستم – کارنیک سیستم – کالو crm – گروه پرتوبیتا – گروه فناوری پرند – گستره نگار – ماهان – نرم افزار الماس crm – نرم افزار روش – نرم افزاری آتی نگر – نرم افزاری پارمیس – نرم افزاری پایا افزار پویا – نوماتک و (اگر نرم افزاری در این لیست وجود ندارد در کامنتها اضافه کنید و به کاملتر شدن لیست کمک کنید).
نرم افزار CRM اورست (بر پایه CRM مایکروسافت)
در بخش های قبل توضیح دادیم که نسخه آنلاین Microsoft Dynamic CRM صرفا در بستر ابر مایکروسافت ارایه میشود و هیچ سرویس دهنده و شرکت دیگری امکان ارایه آن خارج از ابر مایکروسافت را ندارد. برای استفاده از CRM مایکروسافت به صورت ابری در ایران می توانید از نرم افزار CRM اورست استفاده نمایید. این پلتفرم متعلق به شرکت پرنیان پردازش پارس (مستقر در تهران و مشهد) است و قدرت گرفته از امکانات بستر مایکروسافت است. به نظر میرسد هدف اصلی این شرکت یکپارچگی در حوزه نرم افزارهای سازمانی است.
سورس نرم افزار | ارائه نمیشود. |
نوع ارائه | نرم افزار Microsoft Dynamic CRM بصورت ابری |
نحوه پرداخت | سالانه – از ۶٫۵۰۰٫۰۰۰ تومان به بالا |
اتصال و یکپارچه سازی | حسابداری سامیار، هوفر، سپیدار(افزونه)، پایا(افزونه)، مراکز تلفنی (VoIP و سانترال)، ووکامرس و وردپرس، فکس، پیامک و ایمیل (میلرلایت) |
نقاط قوت و امکانات اورست
- یکپارچه با نرم افزار حسابداری آنلاین سامیار و افزونه ارتباط با نرم افزار حسابداری هوفر
- امکان خرید افزونه های تکمیلی مانند نرم افزار حسابداری سپیدار (۷میلیون تومان)، حسابداری پایا (۷٫۵ میلیون تومان) و افزونه ویپ سانترال (۴ میلیون تومان)
- یکپارچه با فروشگاه ساز ووکامرس (افزونه مربوط به وردپرس)
- قابلیت اتصال به سیستم تلفنی VOIP و سانترال
- قابلیت ارسال و دریافت پیامک، پیام صوتی، فاکس و ایمیل
- امکان چت تلگرامی با مشتری از طریق CRM و در پرونده مشتری
- قابلیت اتصال به تقویم، لیست وظایف و پیامک های تلفن همراه
- امکان ارتباط با سرویس ایمیل مارکتینگ میلرلایت
- افزونه گزارش مالیات
- دارای اپلیکیشن موبایل
قیمت نرم افزار سی آر ام اورست
این نرم افزار در دو پلن پیشرفته و حرفه ای ارائه می شود. در پلن پیشرفته هزینه به صورت سالیانه و با مبلغ ۶٫۵۰۰٫۰۰۰ تومان و پلن حرفه ای ۸،۴۲۵،۰۰۰ تومان به صورت سالیانه است. تفاوت این دو پلن در امکاناتی نظیر افزونه پیام اجتماعی، افزونه نقشه و افزونه انبارداری و همچنین تعداد کاربران است. همچنین برای خرید افزونه های بیشتر می بایست هزینه جداگانه پرداخت نمایید.برای جزئیات بیشتر می توانید به سایت اورست مراجعه نمایید.
نرم افزار CRM دیدار
این نرم افزار متعلق به شرکت شرکت نرم نگاران آرمیتیس (دفتر مرکزی تهران و نمایندگی شیراز) است و برای کسب و کارهای کوچک و متوسط مناسب است. این نرم افزار توسط تیم این شرکت از صفر کدنویسی شده و سادگی در استفاده یکی از نقاط قوت آن است. البته در نظر داشته باشید که این نرم افزار بخش ایجاد گردش کار ندارد، مناسب شرکت های کوچک و متوسط است و اگر سفارشی سازی خاصی بر روی نرم افزار فعلی نیاز ندارید می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. (برای سفارشی سازی می توانید درخواست خود را ارسال نمایید).
در کنار قیمت مناسب، امکان استفاده ۱۵ روزه از نرم افزار و بررسی امکانات آن از دیگر ویژگی های نرم افزار CRM دیدار است. برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت نرم افزار CRM دیدار مراجعه نمایید.
سورس نرم افزار | ایرانی- سورس بسته (ارائه نمی شود) |
نوع ارائه | ابری |
نحوه پرداخت | ماهانه نسبت به تعداد کاربران (از ۶۹٫۰۰۰ تومان به ازاء هر کاربر) و تخفیف برای خریدهای بیشتر از یکماه |
اتصال و یکپارچه سازی | کالر ایدی، وب فرم، فکس، اس ام اس و ایمیل |
نرم افزار CRM پارس ویتایگر
نرم افزار اوپن سورس پارس ویتایگر متعلق به شرکت فناوری اطلاعات آوب (مستقر در اصفهان) است که نسخه ی بومی سازی شده ی نرم افزار قدرتمند Vtiger CRM است. نسخه رسمی این نرم افزار منتخب ۲۰۱۸ Gartner Peer Insights Customers بوده است و امکانات بی نظیری را در اختیار کاربران قرار میدهد.
از مهمترین ویژگی های این نرم افزار CRM می توان به قابلیت بالای سفارشی سازی آن به دلیل اوپن سورس بودن، نامحدود بودن در تعداد کاربر و زمان استفاده اشاره نمود. این نرم افزار انعطاف پذیر را می توانید بر روی هاست و یا شبکه اینترانت داخلی خود نصب نمایید. برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت نرم افزار پارس ویتایگر مراجعه نمایید و دمو آنلاین نرم افزار را مشاهده نمایید.
سورس نرم افزار | متن باز |
نوع ارائه | نصبی بر روی سرور یا هاست |
نحوه پرداخت | یکبار برای همیشه (بدون نیاز به اشتراک)- از ۲٫۴۹۰٫۰۰۰ تا ۱۹٫۹۰۰٫۰۰۰ تومان بسته به امکانات نرم افزار |
اتصال و یکپارچه سازی | فروشگاه اینترنتی ووکامرس، مرکز تلفنی (VoIP و سانترال)، کالر آیدی، حسابداری، اس ام اس، ایمیل، فکس، موبایل، تلگرام، وب فرم، پورتال مشتریان، درخواست تماس آنلاین |
نرم افزار CRM پیام گستر
نرم افزار CRM پیام گستر را می توان یک نرم افزار نسبتا کامل و البته گران قیمت در نظر گرفت که همین موضوع آن را به انتخابی برای کسب و کارهای متوسط و بزرگ تبدیل می کند. این نرم افزار متعلق به شرکت تجارت الکترونیک اول (مستقر در تهران) است و توسط برنامه نویسان ایرانی نوشته شده است و تمام نیازهای نرمافزاری را پوشش خواهد داد. برای اطلاع بیشتر به سایت رسمی پیام گستر مراجعه نمایید.
سورس نرم افزار | متن بسته |
نوع ارائه | نصبی بر روی سرور اختصاصی |
نحوه پرداخت | یکبار برای همیشه (نسخه استاندارد و پیشرفته بر اساس تعداد کاربر) پکیج کامل استاندارد ۹۲,۸۷۰,۰۰۰ تومان و پکیج پیشرفته کامل ۱,۲۹۸,۶۰۰,۰۰۰ تومان است که با کم نمودن امکانات قیمت نرم افزار بسیار کمتر خواهد بود. |
اتصال و یکپارچه سازی | سیستم های مالی راهکاران، سیستم های مالی همکاران سیستم، سیستم های مالی تدبیر، سپیدار، مرکز تلفنی (VoIP و سانترال)، کالر آیدی، اس ام اس، ایمیل، فکس، موبایل |
جمع بندی
CRMهای عملیاتی بهترین انتخاب برای شرکت هایی هستند که می خواهند از اتوماسیون برای کارآمدتر کردن فرایندهای تجاری خود استفاده کنند. CRMهای تحلیلی برای کسب و کارهایی که نمیدانند چگونه از اطلاعات مشتری استفاده کنند توصیه می شود.CRM مشارکتی برای مشاغلی مناسب است که دارای چندین بخش هستند و از کلیه کانال ها پشتیبانی می کنند. هنگام تصمیم گیری در مورد نوع نرم افزار CRM ای که قصد انتخاب آن را دارید، مهم است بدانید کدام یک به بهترین نحو نیازهای کسب و کار شما را برآورده می کند.
در زمان انتخاب و خرید یک نرم افزار CRM باید علاوه بر قابلیت های سیستم، به نحوه نصب نرم افزار و دسترسی به اطلاعات، سورس نرم افزار، تعداد کاربران سیستم، مدت پشتیبانی نرم افزار و مدت زمان آموزش توجه کنید و اطلاعات دقیق را از فروشنده درخواست کنید. این نکته را فراموش نکنید که امکانات بیشتر و یا قیمت بیشتر به معنای مناسب تر بودن آن نیست. انتخاب یک ساطور برای بریدن یک پنیر صبحانه بدترین انتخاب است! با توجه به نیازها و انتظاراتتان، تعداد کاربران، بودجه و امکانات، بهترین تصمیم را بگیرید.
اگر تجربهی انتخاب یا استفادهتان از نرم افزار CRM را در بخش کامنتها به اشتراک بگذارید، موجب انتخاب آگاهانه تر و صحیح تر نرم افزار توسط دیگر دوستانمان خواهد بود.
یک عدد دیجیتال مارکتر و عاشق هر نوع بهینه سازی که تصور می کند جهان بدون تحلیل بی معنی است.
استراتژیست آژانس دیجیتال مارکتینگ بی نهایت