انتقال دامنه سایت بدون ضربه به سئو و رتبه سایت

انتقال دامنه سایت بدون ضربه به سئو و رتبه سایت

گاهی به دلایل مختلف نیاز به تغییر دامنه سایت و انتقال آن به یک دامنه‌ی جدید است. اما این‌کار بدون انجام درست مراحل آن و در صورت اشتباه در هر یک از مراحل تغییر دامنه، ممکن است به سئو و رتبه سایت ضربه سنگینی وارد کند. از آنجا که طی کردن مراحل سخت و پیچیده‌ی سئو و بدست آوردن رتبه‌ و اعتبار مطلوب در موتورهای جستجو زمان‌بر است، بایستی مراحل صحیح انتقال دامنه‌ی سایت را به خوبی یاد بگیرید و سپس اقدام به انجام انتقال دامنه‌ی سایت کنید. در اینجا آژانس دیجیتال مارکتینگ ما قصد دارد مراحل صحیح انتقال دامنه سایت را برای شما ارائه دهد. با تیم ما همراه باشید.

انواع انتقال دامنه سایت

بطور  کلی ۵ نوع انتقال و تغییر دامنه‌ی سایت وجود دارد. در انتقال دامنه در انواع مختلف آن نیاز به انجام مراحلی است که در بعضی مشترک و در برخی کاملا منحصربه فرد است. در این جا به معرفی هرکدام بصورت جداگانه خواهیم پرداخت.

تغییر پروتکل HTTP به HTTPS

از آن‌جایی که گوگل به سایت‌های ایمن اهمیت بیشتری می‌دهد و فاکتور ایمنی را در نتایج جستجوی خود هرچند ناچیز دخالت می‌دهد، انتقال دامنه‌ ی سایت به پروتکل HTTPS به امری رایج در میان وبمستران تبدیل شده است. اهمیت این موضوع بیشتر برای سایت‌های فروشگاهی می‌باشد. هرچند تاثیر تبدیل پروتکل سایت به HTPPS از نظر سئو کم است اما می‌تواند اعتبار سایت فروشگاهی شما را بیشتر کند.

باید اسرار آپدیت گوگل و تغییرات الگوریتم گوگل در می ۲۰۲۰ را برای رسیدن به رتبه ی بالا در گوگل و جذب ترافیک بیشتر در سال ۲۰۲۰ بشناسید.

تغییر آدرس اصلی سایت (زیردامنه)

تغییر سایت از نسخه‌ی با زیر دامنه‌ی www به نسخه‌ی بدون www نیز یکی از شایع‌ترین انتقال دامنه‌های سایت است. در این نوع تغییر دامنه، بر آمار و بازدید سایت تاثیر ناچیزی اعمال می‌شود. دلیل این موضوع نیز حفظ یکپارچگی صفحات و محتوای درونی سایت می‌باشد.

انتقال سایت از دامنه قدیم به دامنه جدید

گاهی به دلایلی از جمله عبور از فیلترینگ، باز طراحی سایت و انتقال به دامنه‌ی بهتر و معتبرتر، وبستران اقدام به انتقال سایت از دامنه‌ی قدیمی به دامنه‌ی جدید می‌کنند. در انتقال دامنه باید مراحل به درستی انجام شود. در صورت انجام نادرست مراحل یا اشتباه در روش‌ انتقال دامنه، ممکن است اعتبار و جایگاه سایت نزد موتورهای جستجو کاهش شدیدی پیدا کند.

تغییر نوع دامنه سایت (TLD)

تغییر نوع دامنه از ir  به com یا به هر نوع دامنه‌ی دیگر نیز یکی از انتقال دامنه‌های متداول میان وبمستران می‌باشد. به عنوان مثال دامنه‌های ir به علت اعمال تحریم‌های آمریکا در بسیاری از سرویس‌های بین المللی فیلتر می‌باشند. یکی از این سرویس‌های Google Adwords است که در مقاله تبلیغات در گوگل در مورد آن مفصلا صحبت شده است. تغییر نوع دامنه با تغییر خود دامنه هیچ اختلافی ندارد. چرا که گوگل یک دامنه را با ۲ نوع دامنه‌ی com  و ir به صورت دو سایت مجزا و متفاوت شناسایی می‌کند.

آموزش کامل تغییر نوع دامنه سایت (TLD)

آموزش انتقال دامنه‌ی سایت

همانطور که در بالا ذکر شد برای تغییر دامنه‌ی سایت و تغییر نوع سایت (TLD) مسیر مشابه‌ای را طی خواهیم کرد. اما برای تغییر پروتکل HTTP به HTTPS روش متفاوتی را باید انجام داد. پیش از انجام ۵ مرحله‌ی زیر ابتدا در گوگل وبمستر ثبت نام کنید و سپس مراحل زیر را انجام دهید:

  • از سایت خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید
  • سایت و دامنه جدید خود را راه اندازی کنید
  • نسخه پشتیبان سایت قدیم را در دامنه جدید استخراج کنید
  • ریدایرکت دائمی ۳۰۱ را فعال کنید
  • گوگل را باخبر کنید.

۱٫ تمدید دامنه‌ی فعلی و خرید دامنه‌ی جدید

ابتدا دامنه‌ی مورد نظر خود را تهیه کنید و مراحل تایید هویتی آن را انجام دهید. حتما دامنه‌ی قدیمی خود را برای بلند مدت تمدید کنید. چرا که تمام بک لینک‌هایی که در فضای اینترنت برای سایت شما وجود دارد، متعلق به دامنه‌ی قدیمی است. برخی از این بک لینک‌ها ممکن است از سایت‌های دیگر و برخی از طریق شبکه‌های اجتماعی باشد. از سایت قدیمی خود به کمک افزونه های معتبر موجود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. سپس برای حفظ اعتبار و رنک سایت خود باید دامنه‌ی قدیمی و صفحات آن را توسط ریدایرکت ۳۰۱ به دامنه‌ی جدید منتقل کنید.

۲٫ پیاده سازی سایت بر روی دامنه‌ی جدید

سایت خود را بر روی دامنه‌ی جدید و هاست جدیدی که تهیه کرده اید پیاده سازی کنید. در این مرحله تمامی صفحات و لینک‌های مربوط به آن ها و لینک‌های داخلی تمامی برگه‌ها را باید چک  کنید تا از کارکرد صحیح آنها مطمئن شوید. برخی از سایت‌ها پس از انتقال دامنه، لینک‌های مربوط به سایدبار، فوتر و لینک‌های مربوط به منو را تغییر نمی‌دهند و آنها به سایت و دامنه‌ی قدیمی باقی می‌گذارند. سعی کنید تغییر هاست و یا تغییر گواهی SSL را بصورت همزمان انجام ندهید و در بازه‌های زمانی متفاوت به تغییر آنها اقدام کنید. همچنین در انتخاب هاست تلاش کنید که سرور جدید از نظر IP و DNS با سرور قدیمی مطابقت داشته باشد. در صورت تغییر DNS سرور، احتمال از دست رفتن رتبه و اعتبار در موتورهای جستجو بیشتر می‌شود.

۳٫ ثبت سایت با دامنه جدید در گوگل

از آموزش گوگل سرچ کنسول استفاده کنید و سایت با دامنه جدید را در گوگل ثبت کنید. تعیین دامنه‌ی اصلی سایت در این مرحله در گوگل وبمستر انجام می‌شود. دقت کنید که تمامی فرآیند‌های لینک‌سازی داخلی و حتی آدرس‌دهی تصاویر در سایت جدید باید به دامنه‌ی جدید باشد.

۴٫ ریدایرکت آدرس دامنه‌های قدیمی به دامنه‌ی جدید

قبل از انجام این مرحله بهتر است مقاله ی انواع ریدایرکت و تاثیر آن بر سئو سایت را مرور کنید. در صورتی که در ساختار آدرس‌دهی سایت قدیمی خود تغییرات اساسی ایجاد نکرده باشید می‌توانید از کد زیر برای ریدایرکت تمامی صفحات دامنه‌ی قدیمی به دامنه‌ی جدید استفاده کنید. البته این کد برای سرور و هاست‌هایی استفاده‌ می‌شود که لینوکس باشد. کد زیر را باید در فایل htaccess قرار داد. این کد هم برای تغییر دامنه‌ی اصلی و هم برای تغییر نوع دامنه (TLD) کاربرد دارد. با کمک این کد تمامی لینک‌های دامنه‌ی قدیمی به دامنه‌ی جدید منتقل می‌شود.

ریدایرکت آدرس دامنه‌های قدیمی به دامنه‌ی جدید و تغییر دامنه ی سایت

۵٫ باخبر کردن گوگل از تغییرات دامنه

دوباره به گوگل سرچ کنسول بازگردید و Settings را انتخاب کنید. سپس بر روی Change of Address کلیک کنید و دامنه ی جدید را انتخاب کنید و بر روی Valideat & Update کلیک کنید. در صورتی که در فرایند انتقال دامنه از جمله ریدایرکت ۳۰۱ صفحات و همچنین مالکیت سایت و دامنه‌ی جدید مشکلی وجود نداشته باشد، ۲ تا ۶ هفته زمان لازم است تا صفحات دامنه‌ی قدیمی از ایندکس خارج شوند و به دامنه‌ی جدید منتقل شوند. حتما در انتهای کار به دنبال صفحات ۴۰۴ بگردید و برای برطرف کردن خطای ۴۰۴ ریدایرکت‌های صحیح را انجام دهید.

تاثیر انتقال دامنه بر سئو سایت

باید گفت حتی اگر مراحل بالا را به درستی انجام دهید، باز هم با افت بازدیدکننده مواجه خواهید شد. البته این افت بازدید ۱۰ تا ۳۰ درصدی را تنها می‌توان از گوگل سرچ کنسول مربوط به دامنه ‌ی قدیمی مشاهده کرد. ولی نگران نباشید پس از تکمیل فرآیند انتقال دامنه، دوباره بازدید و ترافیک پیشین خود را دریافت خواهید کرد. توجه داشته باشید که پس از انتقال دامنه، تمامی آمارهای مربوط به سایت را تنها می‌توانید از گوگل سرچ کنسول دامنه‌ی جدید مشاهده و بررسی کنید. اگر تجربه یا مهارت کافی برای انتقال دامنه‌ی سایت ندارید، بهتر است از گروه‌های سئو یا افراد سئوکار با تجربه کمک بگیرید. چرا که یک اشتباه کوچک در هرکدام از مراحل انتقال دامنه، ممکن باعث از بین رفتن اعتبار و رتبه سایت شما شود و مجبور شوید دوباره برای سایت خود اقدام به برنامه‌ریزی و تدوین استراتژی سئو کنید. برای انتقال دامنه‌ی سایت می‌توانید از خدمات سئو آژانس دیجیتال مارکتینگ بینهایت استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *