پارک دامنه و مزایا و معایب آن برای سئو سایت

پارک دامنه و مزایا و معایب آن برای سئو سایت

آیا تا به حال فکر کردید پارک دامنه یا پارک دامین (Domain Park) بر سئو سایت چه تاثیری می‌گذارد؟ شاید بهتر باشد واضح‌تر پرسید که:

نظر گوگل و موتورهای جستجو در مورد وجود یک سایت با چندین دامنه متفاوت چیست؟

برخی برای جلوگیری از سردرگمی مخاطبان و کاربران خود اقدام به خریداری دامنه‌های مختلف و پارک دامنه می‌کنند. با انجام این کار، وبمستر با یک تیر ۲ هدف را نشانه می‌رود. یکی آنکه دیگران نتوانند مشابه دامنه آن‌ها را خریداری کنند و تبدیل به رقیب آن‌ها شوند و دوم اینکه کاربران به راحتی بتوانند از سایت آن‌ها دیدن کنند. در این صفحه آژانس دیجیتال مارکتینگ بینهایت قصد دارد در مورد پارک دامنه و تاثیرات آن بر روی سئو سایت توضیحاتی را ارائه دهد و برای مشکلات پیش روی پارک دامنه راه حل‌های کاملا عملی ارائه دهد. پس با بینهایت همراه باشد.

پارک دامنه چیست و دلایل استفاده از آن

همانطور که در مقدمه‌ی این صفحه گفته شد، برخی از وبمستران چندین دامنه متفاوت و رایج را برای سایت خود خریدای می‌کنند. برای سایت‌های ایرانی با صرف نظر کردن از نوع سایت، دامنه‌های IR و COM بسیار رایج است. از دیگر دامنه‌های رایج در سایت‌های فارسی می‌توان موارد زیر را برشمرد:

  • net: برای سایت‌های مرتبط با شبکه سازی و ارائه خدمات اینترنتی استفاده می‌شود.
  • org: برای سایت‌های خصوصی و شرکت‌های خصوصی کاربرد دارد.
  • edu: برای ساخت سایت‌های آموزشی و ارائه دهنده‌ی محتوای آموزشی استفاده می‌شود.
  • int: برای سایت‌های سازمان‌های بین المللی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • gov: برای سایت‌های سازمان‌های دولتی کاربرد دارد.
  • info: در سایت‌هایی که وظیفه اطلاع رسانی را دارند رایج می‌باشد.

در این حالت که از چند دامنه‌ی مختلف برای سایت استفاده می‌شود پارک دامبن یا دامنه‌ی پارک شده می‌گویند. برای پارک دامنه کافی‌ست به پنل مدیریتی هاست سایت خود مراجعه کنید و از قسمت پارک دامین، دامنه‌های خود را وارد کنید. البته پیش از نابود کردن سئو سایت خود، بهتر است تا انتها، این مقاله را مطالعه کنید.

پاک دامنه و انواع دامنه های مجاز و رایج در ایران

دلایل استفاده از پارک دامنه چیست؟

از دلایل عمده‌ی استفاده از پارک دامنه در سایت‌های مختلف و علاقه وبمستران به پارک دامنه، می‌توان موارد زیر را عنوان کرد:

  1. دسترسی راحت کاربران به سایت و بازدید از سایت با هر دامنه ممکن و رایج
  2. جلوگیری از استفاده‌ی URL سایت با دامنه‌های مختلف توسط رقبا
  3. تصور اشتباه برخی از وبمستران برای افزایش کلمات کلیدی و ارتقا سئو سایت
  4. استفاده از چندین سیستم مدیریت محتوا

برای هر وبمستری ضروری است که کار با بهترین افزونه های سئو سایت را از بر باشد.

تاثیر پارک دامنه بر سئو سایت

بسیاری از وبمستران به ویژه وبمستران مبتدی اعتقاد دارند که استفاده از پارک دامنه و تعدد بالای دامنه‌های سایت‌، می‌تواند بازدید سایت را بالا ببرد و همین امر باعث رتبه‌گیری و افزایش سئو سایت می‌شود. باوری که کاملا غلط است. با ایجاد پارک دامنه و دامنه‌های متعدد برای سایت، با دست خودتان سند مرگ سئو‌ی سایت خود را امضا خواهید کرد. چرا که برای سایت خودتان یک رقیب کاملا هم رده با سایت خود که محتوای یکدست مشابه‌ای با شما دارد را تولید کرده‌اید. در زمان پارک دامنه، هریک از دامنه‌هایی که ایجاد می‌کنید از نظر گوگل و موتورهای جستجوگر یک سایت کاملا مجزا از سایت اصلی شما خواهد بود. گوگل با شناسایی کپی بودن یکی از دامنه‌ها، پی به تقلب شما و عدم رعایت کپی رایتینگ می‌برد. همین موضوع باعث جریمه شدن یکی از دامنه‌ها و کاهش سئو سایت شما می‌شود. همانطور که در پست‌های پیشین در مورد آپدیت الگوریتم گوگل در سال ۲۰۲۰ توضیح دادیم، گوگل به شدت نسبت به کپی نبودن محتوای سایت حساس می‌باشد.

راه حل مشکلات پارک دامنه

راه‌حل‌هایی برای فرار از پناتی شدن و جریمه شدن توسط گوگل و دیگر موتورهای جستجوگر نیز وجود دارد. با استفاده از این راه‌حل می‌توان خطر پنالتی شدن و جریمه شدن را به حداقل میزان ممکن و حتی به صفر رساند.

درج تاریخ تاسیس دامنه‌ی اصلی

یکی از مواردی که در برخی مواقع می‌تواند از پنالتی شدن دامنه‌ی اصلی شما جلوگیری کند، درج تاریخ تاسیس دامنه‌ی اصلی و اطلاعات شناسایی در سایت و دامنه‌ی اصلی است. برای اینکار بهتر است در سرتاسر قالب سایت اصلی و با کمک کد‌های HTML اقدام به درج تاریخ تاسیس سایت اصلی کنید. با این حال ممکن است گوگل قادر به شناسایی دامنه اصلی نباشد و خود دامنه اصلی شما را جریمه و پنالتی کند.

استفاده از ریدایرکت ۳۰۱

بهترین راه‌حل برای به کارگیری از پارک دامنه بدون ضرر زدن به سئو خارجی سایت، استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ است. در مقاله انواع ریدایرکت بصورت کامل و جامع در مورد انواع ریدایرکت و تاثیر هرکدام بر سئو سایت صحبت کردیم. همچنین در مورد انتقال دامنه‌ی دائمی و موقت سایت در مقاله انتقال دامنه ی سایت بدون ضرر زدن به سئو سایت راه‌حل‌های بی خطر و عملی را توضیح دادیم. پس پیش استفاده از کد‌های HTML ریدایرکت ۳۰۱ بهتر است مقالات معرفی شده را بطور کامل مطالعه کنید. دقت داشته باشید که در ریدایرکت ۳۰۱ و عدم تاثیرگذاری منفی پارک دامنه، باید تمامی صفحات دامنه جدید به دامنه‌ی قدیمی ریدایرکت شود.

بهره بردن از تگ Canonical

استفاده از تگ کانونیکال (Canonical) برای جلوگیری از ایندکس شدن صفحات تکراری و مشابه بسیار مفید و کاربردی است. با استفاده از این تگ به خزنده‌های موتورهای جستجو اعلام می‌شود که این صفحه کپی و تکراری از صفحه مشخص دیگری است. با کمک این کد می‌توان موتورهای جستجو را کمک کرد تا تنها صفحه مد نظر ما ایندکس شود.

استفاده از تگ کانونیکال canonical برای پارک دامنه و سئو سایت

ریدایرکت ۳۰۱ یا تگ Canonical

هرکدام از راه‌حل‌های بالا دارای معایب و مزایای است. اما شاید بزرگ‌ترین مزیتی که در استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ وجود دارد، انتقال تقریبا تمامی اعتبار و رتبه‌ی صفحه مد نظر به دامنه‌ی هدف باشد. در حالی که در تگ Canonical نمی‌توان به ضرس قاطع گفت که تمامی اعتبار به صفحه مورد نظر منتقل می‌شود. به عنوان مثال اگر دو صفحه A  و B وجود داشته باشد و با کمک ریدارکت ۳۰۱ و تگ کانونیکال، صفحه‌ی A را به صفحه B منتقل کنیم، در حالت ریدایرکت کاربران دیگر قادر به مشاهده‌ی محتوای سایت A نخواهند بود و با وارد کردن آدرس دامنه‌ی A در مرورگر خود بلافاصله به سایت B منتقل خواهند شد. اما در حالت کانونیکال کاربران قادر به مشاهده‌ی محتوا و URLهای سایت A نیز خواهند بود. در حالت Canonical تنها موتور جستجوگر قادر به شناسایی صفحه اصلی است و کاربران نمی‌توانند صفحه اصلی را تشخیص بدهند. اگر از آژانس دیجیتال مارتکینگ ما بپرسید از کدوم راه‌حل باید استفاده کرد؟ جواب ما ساده است:

ریدایرکت ۳۰۱ برای حفظ سئو سایت و انتقال آن به دامنه‌ی جدید

مقالات پیشنهادی بینهایت:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *