بهترین Meta Description (متا دیسکریپشن) برای سئو

بهترین Meta Description (متا دیسکریپشن) برای سئو

متا دیسکریپشن (Meta Description) در واقع یک متاتگ است که در آن به توضیحات مختصری درباره موضوع صفحه پرداخته می شود. این توضیحات در صفحه نتایج جستجو و زیر عنوان صفحه قرار می گیرند.

متا دیسکریپشن چکیده ای از محتوای سایت را ارائه می دهد که از چشم بازدیدکنندگان پنهان است و برای درک بهتر موتورهای جستجو استفاده می شود. در این مقاله قصد داریم تا در ابتدا به معرفی این تگ و اهمیت آن در سئو سایت بپردازیم و سپس بهترین راهکارها را برای نوشتن یک متادیسکریپشن ایده ال را به شما آموزش دهیم. با تیم سئو بینهایت همراه شوید…

چرا متا دیسکریپشن در سئو مهم است؟

یکی از مهمترین فاکتورها در سئو سایت، سئو داخلی است. که در مقاله آموزشی سئو داخلی سایت یا On-Page SEO به موضوعات مرتبط با آن پرداختیم. یکی از آن فاکتورها تگ توضیحات یا متادیسکریپشن است. این تگ از جنبه های مختلفی حائز اهمیت است که در ادامه به آنها می پردازیم

افزایش ترافیک سایت

از آنجا که متاتگ توضیحات یا همان متا دیسکریپشن در ریچ اسنیپت گوگل نمایش داده می شود؛ اهمیت این توضیحات چندین برابر می شود. مخاطبان در جستجوی گوگل تگ عنوان (Title Tag) و توضیحات دیسکریپشن را مشاهده می کنند و بر اساس آن تصمیم می گیرند که آیا بر روی این سایت کلیک کنند یا خیر. بنابراین افزایش نرخ کلیک به واسطه بهینه سازی متا دیسکریپشن، منجر به افزایش ترافیک سایت می گردد.

افزایش نرخ کلیک سایت در نتایج جستجو

شواهد نشان از آن دارد که بین یک متا دیسکریپشن بهینه با افزایش نرخ ارتباط مستقیم وجود دارد. حال شاید از خود بپرسید که نرخ کلیک چه ارتباطی با سئو دارد. در بخش قبل توضیح دادیم که یک متاتگ خوب می تواند موجب کلیک مخاطبان بر روی سایت و ورود آنها به سایت شما شود. نرخ تبدیل با تقسیم تعداد نمایش بر تعداد کلیک بدست می آید. به عنوان مثال اگر سایت شما ۱۰۰بار در نتایج جستجو نمایش داده شود و کاربران ۱۰ بار بر روی این نتیجه در صفحه گوگل کلیک کنند؛ نرخ کلیک ۱۰درصد خواهد بود. بنابراین هر چه تگ دیسکریپشن را جذاب تر بنویسید نرخ کلیک یا CTO را افزایش داده اید.

افزایش نرخ تبدیل سایت

 متا دیسکریپشنی که با موضوع صفحه کاملا در ارتباط بوده و همچنین مطابق با خواسته اصلی کاربران نوشته شده باشد، برای کاربران جذاب است و می تواند منجر به افزایش قابل ملاحظه نرخ تبدیل گردد. کاربری که با دیدن یک توضیح گمراه کننده به سایت شما وارد می شود هیچگاه به یک مشتری یا خریدار تبدیل نمی شود. او پس از دیدن محتوای نامرتبط و یا نامناسب سایت شما را برای همیشه ترک می کند. نوشتن یک متادیسکریپشن مناسب می تواند نرخ تبدیل یا همان Conversion Rate سایت شما را افزایش دهد و مخاطبان معمولی را به خریدار تبدیل کند.

درک موتور جستجوها از محتوای صفحه

خزنده های موتور جستجو از تگ توضیحات برای درک محتوای صفحه استفاده می کنند. در ابتدا با استفاده از تگ عنوان (تایتل) موضوع محتوای اصلی را درک میکنند و سپس بر اساس متاتگ توضیحات محتوای آن را بررسی و ایندکس می کنند.

درمقاله فاکتورهای داخلی سئو، متا دیسکریپشن را از اجزا بسیار مهم بهینه سازی عنوان کردیم. گوگل مکرر ا اعلام می کند که متا دیسکریپشن دیگر تاثیر سابق را در رتبه بندی صفحات ندارد. اما شواهدی نشان از آن دارد که همچنان این متا تگ به صورت غیر مستقیم بر روی سئو تاثیر گذار خواهد داشت.

ویژگی‌های اصولی متا دیسکریپشن

تا اینجا با اهمیت متادیسکریپشن و نقش آن در سئو و افزایش ترافیک آشنا شدید. ممکن است از خود بپرسید که چطور یک متادیسکریپشن صحیح و اصولی بنویسیم که هم برای کاربران جذاب باشد و هم برای موتورهای جستجو. نکاتی وجود دارد که با رعایت آنها می توانید یک تگ توضیحات عالی برای صفحات سایت خود بنویسید.

شفافیت در متا توضیحات

متا دیسکریپشن باید شفاف باشند چه برای کاربر و چه برای خزنده ی موتور جستجو.

خزنده موتور جستجو باید بداند که قرار است به چه محتوایی برسد. از نظر کاربر نیز چناچه ابهامی در توضیحات وجود داشته باشد، او بر روی سایت کلیک نمی کند و گزینه های پیشنهادی دیگر را بررسی می کند.

استفاده از کلمات کلیدی

بهترین توضیحات متا آن دسته هستند که کلمات کلیدی با چگالی مناسب در آن قرار گرفته‌اند و به کاربر اطمینان می‌دهند که صفحه وب مورد نظر برای آن‌ها مفید خواهد بود. بهتر است کلمات کلیدی در ابتدای تگ آورده شوند تا کاربر را متوجه خود سازند. کلمات کلیدی نظیر: رایگان، تخفیف ویژه، فرصت محدود، ارسال درب منزل، گارانتی کیفیت، محکم و با دوام، طراحی منحصربه‌فرد، تعویض بدون قید و شرط و… از کلمات کلیدی عمومی اما با امتیاز بالا و مناسب هستند. توجه داشته باشید که تکرار مصنوعی و بیش از حد کلمات کلیدی در این متاتگ نه تنها به نفع شما نیست بلکه موجب اسپم شدن شما نیز خواهد شد.

استفاده از USP

unique selling point به معنی نقطه فروش منحصر به فرد یک شرکت می باشد. استفاده از USP می تواند برای صفحه اصلی سایت بسیار مفید باشد. زیرا در این صفحات متا دیسکریپشن باید منحصر به فرد باشد تا باعث جذب مخاطب گردد.

دیسکریپشن های سوال محور

کاربران عموما به دلیل یافتن پاسخ برای سوالات خود از موتورهای جستجو استفاده می‌نمایند. در نتیجه با پرسیدن یک سوال در متا توضیحات، به کاربران کمک خواهد شد تا چیزی که می خواهند را پیدا کنند. به عنوان مثال برای این مقاله می توان در توضیحات نوشت: آیا بهترین روش های نوشتن یک دیسکریپشن عالی برای سئو را می دانید؟

تاکید بر روی هدف سایت

در صورتی که هدف خود را در متاتگ توضیحات بیان کنید، انگیزه بیشتری برای کلیک روی سایت توسط مخاطب ایجاد می شود زیرا کاربر می تواند به راحتی سایت شما را با سایر سایت ها مقایسه نماید و راحتتر تصمیم گیری نماید. (اگرچه اغلب کاربران عادت دارند که ۱۰ نتیجه جستجو را بدون خواندن توضیحات در یک تب جدید باز کنند و سپس به بررسی محتوای آنها بپردازند).

تمرکز بر روی کلمات جذاب

تمرکز بر روی کلماتی مانند «باور نکردنی»، «قوی»، «راز آلود»، «جدید» و … که عموما عبارات و تیترهای جذابی برای کاربران محسوب می شوند، می تواند کمک کند تا تگ متا دیسکریپشن برای کاربران برجسته شده و آنها نسبت به ورود به سایت کنجکاو و مشتاق گردند.

مقاله پیشنهادی ما به شما : چگونه با تیتری جذاب مخاطبان خود را چند برابر کنیم

ارائه راه حل

این نوع از دیسکریپشن باعث می شود فرد مطمئن شود که محتوای با ارزشی را در سایت پیش رو دارد و می تواند به پاسخ ایده آلی برسد. در واقع این نوع توضیحات در پاسخ به یک نیاز کاربر و یا ارائه یک راه حل برای رفع مشکل اوست.

نمونه این سوال که “چطور در ۱۰ روز ترافیک خود را چندین برابر کنیم؟” ، باعث خواهد شد که کاربر کنجکاو شده و برای ورود به سایت اقدام نماید. در واقع به مخاطب این اطمینان را می دهید که برای یکی از نیازهای او یعنی افزایش ترافیک سایت؛ یک راهکار عملی ارائه داده اید.

دعوت به عمل

دعوت کردن از کاربران برای اقدامی نظیر دانلود رایگان عموما نتایج موفقیت آمیزی در پی دارد. در این خصوص عباراتی همانند: (شروع دوره رایگان) یا (دانلود نسخه کامل) و … عموما در دیسکیپشن جذاب خواهد بود. خصوصا عبارت (رایگان) که  همیشه انگیزه خوبی برای کاربران ایجاد می کند وهمچنین عبارت (تخصصی) نیز نشان می دهد توصیه‌های ارائه شده در این سایت ارزشمند بوده و فراتر از انتظار می باشند.

استفاده از کاراکترهای مناسب

با حروف الفبایی صحیح و مشخص در دیسکریپشن محتوای خود را انتقال دهید و از کاراکترهایی نظیر “- ” ، ” + ” و… استفاده ننمایید. البته توجه نمایید که استفاده از برخی کاراکترهای خاص ممکن است سیگنال منفی از سمت موتورهای جستجو به همراه داشته باشد. همچنین می توانید در برخی مواقع از ایموجی ها استفاده کنید. ایموجی ها توانایی بالایی در انتقال احساسات دارند. البته ایموجی برای همه ی سایتها پیشنهاد نمی شود.

رعایت طول استاندارد دیسکریپشن

گوگل فقط ۱۵۰ تا ۱۷۰ کاراکتر را در صفحه نتایج خود از توضیحات متا سایت نشان می‌دهد، این تعداد جهت طول دیسکریپشن ایده‌آل به نظر می رسد اما در حقیقت تعداد کاراکتر توضیحات متا به هیچ وجه محدودیتی ندارد. بنابراین سعی کنید که در ۱۵۰ کاراکتر توضیحات مفیدی از سایت خود را به طور خلاصه مطرح کنید.

بهترین متا دیسکریپشن برای سئو چیست و چه اصولی دارد؟

چرا در نتایج جستجو متا دیسکریپشن دیده نمی‌شود؟

اگر برای صفحه ای از سایت خود تگ توضیحات متا را به درستی وارد کرده اید ولی در نتایج جستجو عبارت دیگر نظیر بخشی از محتوای صفحه را مشاهده می نمایید، عموما دو دلیل خواهد داشت.

– متن دیسکریپشن شما با محتوای قرار گرفته در صفحه ارتباطی نداشته و گوگل متوجه عدم ارتباط آنها شده است.

– کاربر عبارتی را جستجو کرده است که در متن صفحه موجود بوده ولی در توضیحات متا قرار نگرفته است و الگوریتم مرغ مگس خوار برای راهنمایی بهتر کاربر، این متن را جایگزین عبارت پیشنهادی شما کرده است.

جمع بندی

دقت و تمرکز برای ارائه یک متا دیسکریپشن در راستای محتوای تولید شده از جمله موارد مهم و ضروری برای جذب کاربران در سایت و طول مدت ماندگاری آنها خواهد بود.

به هر میزان تعداد بیشتری از کاربران روی صفحه کلیک نمایند، برای گوگل ارزشمند تر بوده و بدون شک به افزایش رتبه سایت در سئو کمک خواهد شد.


از سئو سایت بیشتر بدانید:


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *