گیمیفیکیشن در بازاریابی

گیمیفیکیشن در بازاریابی

گیمیفیکیشن به معنای استفاده ایده آل از مکانیسم های بازی در بخش‌هایی از کسب و کار است که وابسته به انگیزش و برقراری تعامل می باشد. بازاریابان با تحریک ذات رقابتی انسان ها به وسیله تکنیک گیمیفیکیشن موفق به ایجاد تعامل مصرف کننده با برند می‌شوند.

گیمیفیکیشن تقریبا می تواند برای هر محصول یا خدمتی به کار گرفته شده و با هر بودجه ای قابل انطباق است و کمک می‌کند آگاهی بهتری نسبت به محصول در ذهن مخاطب ایجاد شود.

نیاز انسان به بازی

در گذشته‌ انسانها بخش بیشتری از زمان خود را صرف بازی، تفریح و استراحت  می‌کردند اما به تدریج سهم کار و فعالیت‌های اقتصادی در زندگی روزانه‌ به حدی گسترده شد که فرصت کمتری برای بازی و تفریح باقی ماند.  

نیاز به بازی، تفریح، شاد شدن و سرگرمی چنان برای انسان جدی و جذاب است که نمی‌شود آن را از برنامه روزمره‌ آنان حذف کرد.

شاید به همین دلیل است که در زمان کنونی انسانها ترجیح می‌دهند بازی و فعالیت روزانه را در هم تنیده و تجربه کنند و عموما هر زمان که کارها و فعالیت‌هایشان با بازی گره می‌خورد،اشتیاق بیشتری از خود نشان می‌دهند.

متخصصان گیمیفیکیشن یا بازی سازی، می‌کوشند از این نیاز انسانی به نفع کسب و کارها و برای وفادارتر کردن مشتریان و افزایش درگیری ذهنی آنها با برندها، استفاده نمایند و در زمان کوتاه تر و با ایجاد حس مثبت به هدف خود دست یابند.

مطالعه در زمینه‌ی انگیزش و انگیزاننده‌های انسانی برای بازاریابان و به کار گرفتن این دانش در مهارت و تخصص آنها در طراحی و اجرای گیمیفیکیشن ایده آل نقش موثری داشته و به آنها کمک خواهد کرد نتایج ملموس‌تری را پس از اجرای بازی مشاهده نمایند.

مزیت گیمیفیکیشن در بازاریابی

  • شناخت از محصول یا برند را افزایش می دهد.
  • دسترسی مشتریان به محصول یا برند را تسهیل مینماید.
  • برای افراد در سنین متفاوت کارایی دارد.
  • بر روی رفتار مشتری و دعوت او به تعامل بیشتر با محصول یا برند تاثیر دارد.
  • اطلاعات با ارزشی از مشتریان را جمع آوری می نماید.
  • وفاداری و ماندگاری مشتریان را افزایش می دهد.
  • کاربرد بسیاری در دریافت بازخورد متفاوت از مشتریان دارد.

مراحل اجرای گیمیفیکیشن

  • اطلاع رسانی در خصوص چگونگی بازی، زمان شروع، قوانین و …
  • آموزش و آگاهی به مخاطب درباره نحوه بازی
  • درگیرکردن مشتریان در بازی از طریق تبلیغات جذاب
  • پایان بازی، نتیجه گیری، اعلام برندگان و اعطای جوایز

نمونه های موفق گیمیفیکیشن در بازاریابی

نرم افزار Fuelband شرکت نایک

شرکت نایک این نرم افزار را در سال ۲۰۱۲ راه اندازی کرد. از ویژگی‌های این اپلیکیشن، امکان اندازه گیری مسافتی است که هر روز کاربر می دود، اندازه‌گیری کالری‌های سوزانده شده، رصد وضعیت نسبت به گذشته ، هدف گذاری برای آینده و همچنین مقایسه وضعیت فرد با دوستانش است .

در سال ۲۰۱۱ تعداد بازیکنان گیمیفیکیشن  Fuelband  پنج میلیون نفر بود و تا پایان سال ۲۰۱۳ این آمار به ۱۱ میلیون نفر رسید.

شکار مگنوم

شرکت شکلات Magnum یک کمپین بسیار هیجان انگیز و جدید برای راه اندازی خط بستنی خود ایجاد کرد. در این بازی، ماجراجویی های مختلف با سناریوهای منحصر به فرد طراحی شده است. در این برنامه کاربران با خوردن شکلات در قسمت های مختلف سایت، امتیاز جمع کرده و رتبه بندی می شوند.

گوشی سامسونگ S4

بازی به این صورت است که افراد تنها با نگاه کردن به یک صفحه دیجیتال برای مدت مشخصی به چالش کشیده می شوند.

در طی این مدت، آنها با هر نوع حواس پرتی مختلف مانند واق واق کردن سگ ها، صداهای بلند، سرو کله زدن با افراد مختلف و غیره آزمایش خواهند شد و در صورتی که تمرکز خود را برای مدت مشخصی از دست ندهند، برنده شده و به راحتی یک گوشی سامسونگ S4  خواهند داشت.

استارباکس

این برند از تکنیک های گیمیفیکیشنی برای افزایش تجربه و همچنین افزایش فروش استفاده می کند.

آنها در سال ۲۰۱۰  یک اپلیکیشن پاداش طراحی کردند که از طریق آن بازیکنان پس از خرید هر یک از محصولات استارباکس ، ستاره جمع آوری می کردند. به هر میزان که بازیکنان خرید بیشتری از استارباکس داشتند، سطح آنها افزایش می یافت و در نتیجه پاداش بیشتری دریافت می کردند.

در سال ۲۰۱۰ کاربران این اپ حدود ۴٫۵ میلیون نفر تخمین زده می شدند. این کارت ها به تنهایی ۳ میلیارد دلار فروش در هر سال در پی داشت.

بازی کلاسیک مونوپلی مک دونالد

وقتی کاربران محصولات خاصی از مک دونالد را خریداری می کنند، بلیط هایی را دریافت خواهند کرد. هر بلیط نشان دهنده یک فضا در صفحه بازی مونوپلی است.

 با جمع آوری تعداد مشخصی بلیط از یک رنگ، آنها می توانند با مراجعه به هریک از رستوران ها جایزه خود را تحویل بگیرند.

گیمیفیکیشن در بازاریابی

استفاده از تکنیک های گیمیفیکیشن یک استراتژی قدرتمند برای شرکت ها و برای حمایت از فروش محصولات و برند سازی است.

متخصصان گیفیمیکیشن در دنیا بر این باور هستند که بازی، به عنوان بخشی از زندگی، برای اکثریت افراد جذاب و دلنشین بوده و حس کنجکاوی آنها و همچنین تمایل به پیروزی در رقابت ها را در آنها بیدار ساخته و آنها را با بازی ها درگیر می سازد.

شرکت در بازی برای مخاطب به عنوان یک سرگرمی لذت بخش با فواید مالی و معنوی همراه بوده و برای شرکت ها و صاحبین کسب و کار، شناخت و محبوبیت از محصول و فروش بیشتر را در پی دارد.

اگر به دنیای جذاب و بازاریابی و فروش علاقمند هستید، مقاله های زیر را از دست ندهید:

هک رشد یا بازاریابی، مسئله این است!

بازاریابی چریکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *