پرسونال برندینگ ویژه مدیران کسب و کار

پرسونال برندینگ ویژه مدیران کسب و کار

پرسونال برندینگ ویژه مدیران کسب و کار

پس از استقبال مردم از شبکه‌های اجتماعی و به اوج رسیدن کار بلاگرهای اینستاگرامی، تبِ مشهور شدن و دیده شدن در شبکه های اجتماعی بالا گرفت. افراد موفق از جمله مدیران و صاحبان کسب و کارها به فکر دیده شدن در فضای مجازی افتادند و مدت زیادی از وقت و انرژی خود را صرف این کار کردند. کار تا جایی پیش رفت که مدیران ارشد با تصور پرسونال برندینگ ، شروع به تهیه ویدئوهای آنباکس گوشی موبایل کردند تا در فضای مجازی به عنوان یک مدیر موفق(!) و خودساخته بیشتر دیده شوند!

برای یک آژانس دیجیتال مارکتینگ فول سرویس مثل ما، این موضوع به ظاهر ساده می‌تواند تبدیل به یک چالش اساسی شود. تصور کنید که روزانه با ده ها مشتری روبرو هستید که تمایل شدیدی به تقلید از بلاگرها و اینفلوئنسرها و نمایش خانه و ماشین لاکچری‌ دارند و تصور می کنند این پروسه‌ی پرسونال برندینگ است.

پرسونال برندینگ یا برندسازی شخصی چیزی فراتر از فعالیت در شبکه های اجتماعی است. برندسازی، درواقع یک قدرت نرم است که می توانید نحوه دیده شدن توانمندی ها و تخصصتان و نوع نگاه اطرافیان را مدیریت و کنترل کنید. برای آشنایی بیشتر با پرسونال برندینگ، استراتژی صحیح برندسازی و بررسی چندین مثال با ما همراه شوید…

پرسونال برندینگ، آنچه پیش روی ماست…

در ابتدا یک سوال از شما دارم و می خواهم چند لحظه در مورد آن فکر کنید.

می خواهید با چه چیزی شناخته شوید؟ اگر کسی نام شما را به زبان بیاورد، دوست دارید سایرین راجب شما چه بگویند؟

برخی از افراد می توانند در عرض چند ثانیه به این سوال پاسخ دهند، در حالی که درک آن ممکن است برای دیگران یک عمر طول بکشد. بگذارید با این جمله شروع کنم که برندسازی شخصی یا پرسونال برندینگ فقط برای کسی نیست که صاحب یک کسب و کار است. برندسازی شخصی برای هر فرد تأثیرگذار (اینفلوئنسر)، مربی کسب و کار (کُچ) یا شخصی که می خواهد داستان خود را با جهان به اشتراک بگذارد ضروری است. اینکه می‌خواهید به عنوان بزرگترین کارآفرین در دوران خودتان (G.O.A.T  یا the Greatest Of All Time )  معرفی شوید یا به عنوان بهترین سخنران در حوزه تخصصی تان شناخته شوید، یا از شما به عنوان فردی که عمر خود را به صورت داوطلبانه بر روی موضوعی برای کمک به جامعه صرف کرده و خدمات ارزنده ای را به مردم ارائه کرده است، همه و همه می تواند درست باشد.

اگر می خواهید در جهان تأثیر بگذارید، قطعاً ایجاد یک استراتژی پرسونال برندینگ اولین قدم در شروع این اتفاق است. در اینجا با مروری برتعریف برندسازی شخصی، به لزوم داشتن یک برند شخصی در فضای آنلاین می پردازیم و سپس در مورد نکات پرسونال برندینگ و مثال هایی از آن صحبت خواهیم کرد. اکثر مردم برند شخصی را در داشتن نام و لوگو تعریف می کنند، اما در این مفهوم چیزهایی بسیار فراتر از این دو فاکتور وجود دارد.

پرسونال برندینگ (Personal Branding) چیست؟

پرسونال برندینگ یا برندسازی شخصی روشی جهت بازاریابی برای یک فرد و تخصص و شغل او به عنوان یک برند مطرح و متخصص است. برندسازی، درواقع یک قدرت نرم است. در محیط کاری و تخصصی ما اینکه دیگران در مورد ما و توانمندی هایمان چگونه فکر می‌کنند همواره بسیار مهم بوده است. برندسازی شخصی در واقع مجموعه‌ای از تعریف‌ها، تجربیات و نوع نگاه اطرافیان اعم از مشتریان، همکاران، کارکنان و … به ما می باشد. همان ویژگی‌های منحصربه‌فردی که به کسب‌وکار و روابط ما با جامعه معنا می‌بخشد.

فراموش نکنید که پرسونال برندینگ یک فرایند ادامه دار و همیشگی برای توسعه و حفظ شهرت و تاثیرگذاربودن فرد، گروه یا سازمان است. برندسازی شخصی در واقع چگونگی معرفی خود به دیگران است که ترکیبی منحصر به فرد از مهارت ها، تجربیات و شخصیت شماست که می خواهید دنبال کنندگان تان از شما ببینند و از آنها مطلع شوند.  این روایت داستان شماست و تاثیری است که مردم از محبوبیت شما در فضای آنلاین به دست می آورند.

 چرا تلاش برای پرسونال برندینگ مهم است؟

چون مخاطبان هدف و افراد ایده آل برای کسب و کار شما، شروع به پیدا کردن و شناخت شما می کنند!

هنگامی که دائماً داستان خود را بیان می کنید و بخش هایی از شخصیت خود را در شبکه های های اجتماعی با مخاطبان خود به اشتراک می گذارید، متوجه خواهید شد که افراد بیشتری در حال جذب، دنبال کردن و به اشتراک گذاشتن مطالب شما هستند. هرچه شما شخصیت بیشتری به کسب و کار خود اضافه کنید، در پیدا کردن جامعه هدف خود راحت تر خواهید بود. چرا که با گذشت زمان شما جامعه ای از افراد همفکر با خودتان را ایجاد خواهید کرد که برای مهارت های شما ارزش قائل هستند و شما را به عنوان یک متخصص در آن صنعت می بینند. در این زمان متوجه خواهید شد که برخی مردم شما را دوست دارند و برخی حتی از شما متنفرند که در هر حالت اشکالی ندارد، چون شما نمی خواهید کسی که فکر می کند شخصیت عجیبی دارید یا کسی که دائما با شما مخالف است بخشی از همراهان شما باشد. یکی از بزرگترین دلایل ایجاد یک برند شخصی گردآوری یک گروه قدرتمند از افرادی است که منتظر واکنش نشان دادن در مورد هر چیزی هستند که شما به آنها پیشنهاد می دهید.

هنگامی که طرفداران و همراهان ایده آل خود را پیدا کردید، آن وقت است که واقعاً می توانید به اهداف خود برسید. به عنوان مثال، فرض کنید شما چند ماه دیگر یک وبینار دارید و هدف شما فروش حداکثری بلیت های این وبینار است.  چنانچه توانسته باشید با مخاطبان تعامل برقرار کنید و دنبال کنندگانِ واقعی خود را بیابید (نه صرفا فالوور)؛ می توانید در عرض چند دقیقه سود بسیار زیادی از فروش این وبینار بدست بیاورید.

همچنین با برندسازی شخصی فرصت‌های حرفه‌ای بیشتری متناسب با مهارت‌های تخصصی شما برایتان فراهم خواهد شد. تلاش برای تهیه یک تصویر واضح از خود و قابلیت هایتان موجب می‌شود، شناخت بهتری نسبت به خود پیدا کنید، در صدد رفع نقاط ضعف خود برآیید، نقاط قوت خود را بهتر بشناسید و برای جذب مخاطب بیشتر بر روی آنها تمرکز کنید. به این ترتیب به‌مرور در حرفه خود شناخته شده و موقعیت‌های شغلی بهتری به شما پیشنهاد می شود و ارتباطات ارزشمندی با متخصصین حوزه خود پیدا خواهید کرد.

فراهم شدن فرصت های حرفه ای بیشتر متناسب با برندسازی شخصی

برای پرسونال برندینگ چه کارهایی لازم است؟

احتمالا شما هم تصور می کنید که برای پرسونال برندینگ باید چندین روز در هفته را پشت میز خود بنشینید (با کت و کراوات) و ویدئوهای آموزشی از خود تهیه کنید و در فضای مجازی منتشر کنید. افراد زیادی با همین طرز تفکر و بدون استراتژی شروع به کار کرده اند و پس از صرف زمان و هزینه ی زیادی برای تیم محتوا؛ در بهترین حالت یک کپی بی کیفیت از اینفلوئنسر محبوب خود شده اند. اما راز موفقیت برخی افراد در فضای مجازی چیست؟

۱٫ محتوا را با هدف ایجاد کنید

بسیاری از بازاریابان به شما می گویند بهترین راه برای جذب افراد و خریداران بیشتر، ایجاد و به اشتراک گذاری مطالب جدید است.

آنها به شما می گویند ویدئوهای بیشتری ایجاد کنید و پست های وبلاگ بیشتری بنویسید تا در نهایت تبدیل به یک برند با نفوذ شوید و به KPI هایی (شاخص های کلیدی عملکرد) که مد نظر دارید دست یابید. اما متاسفانه این استراتژی بارها و بارها با شکست مواجه شده است. این موضوع یکی از بزرگترین و رایج ترین شکایاتی است که ما از مشاغل و برندهای تجاری بزرگ و کوچک می شنویم چرا که آنها تمام وقت خود را صرف ایجاد محتوای جدید کردند، اما هیچ کس هرگز این محتوا را ندیده یا با آن درگیر نشده است، که این یک فرصت بزرگ از دست رفته است.

مطمئناً، هر کسب و کار و اینفلوئنسری باید پیرامون موضوعات خاصی محتوای جدیدی ایجاد کند، اما این کار نباید به یک تکلیف روزانه تبدیل شود که شما با انجام آن صرفا بخواهید این مورد را در لیست کارهای روزانه خود تیک بزنید و یا زمان خود را به مدت ۳ هفته یا ۳ روز برای فیلمبرداری تلف کنید که پس از اتمام تنها پنج نفر این محتوا را تماشا کنند. آنچه بهتر عمل می کند این است که شما استراتژی برای تولید محتوا و بودجه ای برای تبلیغ محتوای خود داشته باشید (تا زمانی که این محتوا هنوز با دیدگاه و اهداف شما مطابقت داشته باشد).

نکته این است که ما باید افراد بیشتری را وادار به تماشا و تعامل با محتوایی که در حال حاضر وجود دارد، نماییم. یکی از باورهای اصلی ما و چیزی که به مشتریان خود آموزش می دهیم این است:

“اگر مایل به پست چیزی به صورت آنلاین هستید، باید مایل به صرف هزینه تبلیغات برای تبلیغ آن نیز باشید و اگر مایل نیستید برای آن هزینه کنید، نباید وقت خود را برای پست آن محتوا تلف کنید.”

هر محتوایی که ایجاد می کنید باید با بودجه و هدف خاصی در نظر برنامه ریزی شده باشد. مهم این نیست که هر روز یک پست جدید در وبلاگ، یک توییت، یک استوری اینستاگرام یا ویدئو آپلود کنید، مهم این است که همیشه باید بخشی از زمان خود را صرف نمایش محتوای خود در زمان درست به افراد درست در مسیرسفر مشتریان خود (Customer Journey) نمایید. همچنین مهم است که نوع محتوایی را که مخاطبان شما به آن علاقه دارند به آنها نشان دهید، نه آنچه را که شما فکر می کنید آنها می خواهند.

۲٫ پیگیر باشید ، خود را نشان دهید و خدمات ارائه دهید

هنگام ایجاد یک برند شخصی سازی شده، مهم است که کانال های رسانه های اجتماعی شما در هر پلتفرمی وجود داشته باشد و از نظر بصری جذاب و نمایانگر همان فرد با نفوذی باشد که می خواهید باشید. گَری وی، یک مثال عالی از شخصیتی است که دائما خود را نشان می دهد، همواره حضور دارد و به طرق مختلف به مخاطبان خود خدماتی را ارائه می کند. گَری در حال حاضر با ۹ میلیون فالوور یکی از موفق ترین اینفلوئنسرهای اینستاگرامی است.

مهم نیست که در کدام شبکه اجتماعی به دنبال او هستید، تا زمانی که به اهدافتان نرسید، حجم زیادی از محتوای رایگان را در زمینه موردنظر خود از گری مشاهده خواهید کرد. او بخش کوچک و ویژه ای از بازار نیچ (niche) را پیدا کرد که می توانست در مورد آن چیزهای ارزشمندی را به مردم ارائه دهد و سپس موثرترین و معتبرترین رهبر اندیشه (thought leader) در آن فضا شد. گری هر روز با ارائه محتوای رایگان به مخاطبان خود به آنها خدماتی را ارائه می دهد و این کار را بدون هیچ درخواستی از آنها می کند. نکته دیگر موفقیت گَری، این است که او کپی شخص دیگری نیست و سعی نمی کند خود را متفاوت از آنچه که هست نشان دهد.

این همان چیزی است که امروزه از سمت بسیاری از اینفلوئنسرها و برندهای تجاری خلا آن حس می شود. هر بخشی از بازار را که انتخاب کرده اید باید در آن ثابت قدم و پایدار باشید. سعی کنید با افکار بیش از حد در مورد موضوعات مختلف باعث سردرگمی مخاطب خود نشوید و تنها در یک شاخه مشخص متخصص و شناخته شوید، این امر هم به نفع خود شماست و هم مخاطبان شما!

۳٫ یک پیشنهاد فروش منحصر به فرد (Unique Selling Proposition) یا USP برای خود پیدا کنید

شما باید چیزی را بیابید که منحصر به فرد و خاص برند شما باشد و شما را از رقبایتان متمایز می کند. در اینجا نمونه ای از برجسته ترین برندها در طول تاریخ که با برندسازی شخصی موفقیت زیادی را کسب کرده است، بررسی می کنیم. کوکاکولا یکی از اولین کسب و کارهایی بود که پرسونال برندینگ را در استراتژی و کمپین های بازاریابی خود وارد کرد. این کمپانی از اولین برندهایی بود که بر شخصیت برند (brand personality) و تبلیغات احساسی (emotional advertising) تمرکز کرد. این برند هویتی ایجاد کرد که بر اساس ارزش هایی همچون لذت، تجربه، اجتماع و شادی بنا شده است. آنها برندی را ایجاد کردند که به مردم همان سبک زندگی را نشان می داد که کمپانی کوکاکولا می خواست با آن به ارتباط داشته و به یاد آورده شود.

 علیرغم اینکه جهان تبلیغات در طول سال ها چگونه تغییر کرده است، اما ارزش ها و تمرکز اصلی شرکت کوکا برای بیش از ۱۰۰ سال ثابت بوده است. چون آنها می دانستند که اگر می خواهند توجه مخاطبان خود را جلب کنند، باید نه تنها یک محصول بلکه یک تجربه را بفروشند و این چیزی است که کوکا را از سایر رقبا متمایز می کند.

اگر هنوز برند شخصی خود را ایجاد نکرده اید و به دنبال ایجاد آن هستید در ادامه چند سوال که برای شروع به آن نیاز دارید را خواهید دید:

  • برند شما چه احساسی در مردم ایجاد می کند؟
  • چه چیزی شما را متمایز می کند؟
  • باورها و ارزش های اصلی شما چیست؟
  • چه نوع فرهنگ شرکتی را می خواهید؟
  • چه مجموعه مهارت هایی را می توانید ارائه دهید؟
  • پیام شما چیست؟
  • افراد یا مشتریان ایده آل شما چه کسانی هستند؟
  • چقدر تاثیرگذار هستید؟
  • آیا محصول، خدمات یا برند شما در مردم تغییری ایجاد می کند؟
  • چه مشکلی را حل می کنید؟
  • چه چیزی موفقیت و شکست را برای شما تضمین می کند؟
  • نیچ یا بخش ویژه بازار شما چیست؟
  • آیا در حوزه کاری خود دارای اقتدار هستید؟

شما با افرادی که برایتان اهمیت دارند اعتماد سازی ایجاد می کنید

مطالعات نشان داده است که وقتی که صحبت از همکاری تجاری به صورت آنلاین با برند یا گروهی مطرح می شود، ۷۰-۸۰ درصد از افراد قبل از انجام این مذاکره تجاری، درباره آن برند، شخص یا گروه کاندید، تحقیق و جستجو انجام می دهند. مردم این حس را که از قبل شما را به گونه ای می شناسند، دوست دارند. به ویژه قبل از اینکه پول خرج کنند یا با شما وارد روابط  تجاری شوند. همین امر یکی از دلایلی است که باعث می شود پرسونال برندینگ بسیارحائز اهمیت باشد. شما از این طریق می توانید به طور طبیعی با کلیه مردم در سراسر جهان ارتباط برقرار کنید. از آنجا که رسانه های اجتماعی به مکانی سرشار از منابع و اطلاعات بسیار معتبربرای همه افراد درهر زمینه ای که تصور کنید، تبدیل شده است، همیشه مهم است که خود واقعی تان را نشان دهید.

تقریباً همه کارهایی را که انجام می دهید به صورت آنلاین قابل دسترسی است، بنابراین مطمئن شوید که هر داستانی که از برند خود ارائه می دهید با همه آن چیزهایی که می گویید و انجام می دهید سازگار است. ثبات یکی از مهمترین عوامل در ایجاد اعتماد در دیگران است.

جمع بندی

پرسونال برندینگ به شما کمک می کند از دیگران متمایز شوید. برند شخصی به شما این فرصت را می دهد تا مهارت ها و نقاط قوت خود را به مشتریان فعلی و بالقوه (مشتریان احتمالی) نشان دهید.

کلید ایجاد یک نام تجاری موفق و تأثیرگذاراین است که دائماً در معرض دید مخاطبان بوده و آنقدر عالی باشید که افراد راه بهتری به جز همکاری و تجارت با شما نداشته باشند.

حالا بروید و از هر طریق ممکن به مخاطبان خود خدمت کنید و به آنها نشان دهید که ارزش سرمایه گذاری را دارید. این موضوع ورق را به نفع شما بر می گرداند.


بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *