انواع ریدایرکت و تاثیر آن‌ها بر سئو و رتبه‌ی سایت

انواع ریدایرکت و تاثیر آن‌ها بر سئو و رتبه‌ی سایت

بی شک تمام صاحبان وبسایت‌های کسب و کار و وبمستران، دست کم یک بار نیاز به استفاده از ریدایرکت‌ها (Redirect) را احساس کرده‌اند. به عنوان مثال در صورت حذف یک صفحه از سایت یا تغییر در ساختار URL صفحات سایت باید از ریدایرکت‌ها استفاده شود. برای استفاده و به کارگیری از ریدایرکت باید تخصص و مهارت کافی را داشته باشد. چرا که یک اشتباه کوچک در ریدایرکت می‌توان ضربه‌ی سنگینی را به سئو سایت شما وارد کند. داشتن یک سایت با سئو خوب و مطلوب لازمه‌ی موفقیت و رسیدن به اهداف تدوین شده در استراتژی های سایت است و آشنایی کامل با انواع ریدایرکت‌ها و خطای مربوط به آن ها می‌تواند شما را در این راه بسیار کمک کند. در این مقاله قصد داریم انواع ریدایرکت را معرفی کنیم و تاثیر هرکدام بر سئو سایت را بررسی کنیم. با آژانس دیجیتال مارکتینگ بینهایت همراه شوید.

 ریدایرکت چیست؟

در لغت ریدایرکت به معنی تغییر مسیر و دوباره راهنمایی نمودن است. با استفاده از ریدایرکت می‌توان به ربات‌ها و خزنده‌های موتورهای جستجو فرمان داد که از یک آدرس به آدرس دیگر بروند. این انتقال صفحه می‌تواند بصورت دائمی و موقتی باشد. در حال حاضر در بین وبمسران و سئوکاران ریدایرکت کردن صفحات مختلف سایت به عنوان بخشی از عملیات نگهداری، تعمیر، بروزرسانی و ارتقای سئو سایت تبدیل شده است. اساس کار ریدایرکت هدایت موتورهای جستجو و کاربران از آدرس و URL قدیمی سایت به آدرس جدید سایت و صفحات جدید است.

دلایل استفاده از ریدایرکت

مهم‌ترین دلایل استفاده از ریدایرکت عبارت است از:

  • پاک نمودن یک صفحه یا پست از سایت
  • ایجاد تغییر کلی در ساختار URL صفحات
  • ادغام کردن چند سایت با هم
  • منتقل کردن سایت از دامنه‌ی قدیمی به دامنه‌ی جدید
  • حذف کردن WWW در دامنه یا URL سایت
  • فعال کردن ویژگی پیوند یکتا Permalink در وردپرس
  • تغییر در سیستم محتوای مورد استفاده (CMS)
دلایل استفاده از ریدایرکت و تاثیر ریدایرکت بر سئو سایت

کدهای وضعیت HTTP  در ریدایرکت

وقتی یک کاربر بر روی لینکی در موتورهای جستجوگر کلیک می‌کند، کدهای وضعیت HTTP از سرور سایت به مرورگر منتقل می‌شوند. این کدها شامل موارد زیر است:

  1. کد ۲۰۰
  2. کد ۳۰۱
  3. کد ۴۰۴
  4. کد ۵۰۳

هرکدام از کدهای بالا برای هدف خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان نمونه می‌توان گفت زمانی که یک صفحه در دامنه‌ی سایت پیدا نمی‌شود کد ۴۰۴ نشان داده می‌شود. کد ۵۰۳ نیز برای زمانی نشان داده می‌شود که سرور سایت بصورت موقت آفلاین شده باشد.

انواع ریدایرکت

همانطور که گفته شد دلیل استفاده از ریدایرکت‌ها انتقال دائمی یا موقت صفحات و آدرس‌های سایت است. بنابراین به طور کلی انواع ریدایرکت‌ها به ۲ نوع موقتی و دائمی تقسیم بندی می‌شوند. این ریدایرکت‌ها عبارتند از ریدایرکت ۳۰۱، ۳۰۲ و ۳۰۷٫ البته شناخت خطای ۴۱۰ و خطای ۴۵۱ نیز به شناخت ریدایرکت‌ها کمک می‌کند و در اینجا در مورد آن‌ها نیز صحبت خواهد شد.

آموزش استفاده از تگ‌های هدینگ محتوای سایت را برای ارتقای سئو سایت از دست ندهید.

ریدایرکت ۳۰۱

بیشتر در زمانی از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده می‌شود که محتوای سایت مهم و ارزشمند است و شما قصد دارید از همان محتوا در دامنه‌ی جدید خود نیز استفاده کنید. با کمک ریدایرکت ۳۰۱ شما دامنه‌ و URL صفحات قبلی خود را بصورت دائمی به آدرس‌های جدید هدایت می‌کنید. با کمک کد ۳۰۱ تمامی اعتبار و رتبه لینک قدیمی به لینک جدید انتقال پیدا می‌کند. با استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ شما می‌توانید هم به موتورهای جستجو به خصوص موتور جستجوگر گوگل مسیر جدید را نشان دهید و هم می‌توانید اعتبار و رتبه صفحات پیشین خود را حفظ کنید. برخی از کاربردهای ریدایرکت ۳۰۱ عبارت است از:

  • حذف دائمی صفحه
  • انتقال دائمی آدرس
  • تغییر در ساختار پیوند یکتای سایت

با استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ به موتورهای جستجوگر فهمانده می‌شود که صفحه‌ای که به دنبال آن هستید دیگر در این آدرس وجود ندارد و نیازی به ایندکس شدن آن نیست. باید به این تکنه توجه داشت که زمانی باید از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده شود که دیگر به هیچ وج قصد بازگشت به URLهای قدیمی ندارید. زمانی که نیاز به بازگشت به آدرس صفحات قدیمی احساس می‌شود، باید از ریدایرکت موقت استفاده شود.

ریدایرکت ۳۰۲

در مواقعی که نیاز است یک صفحه یا صفحاتی از سایت بصورت موقت از دید کاربران پنهان شود و در روز‌های آتی دوباره به نمایش گذاشته شوند از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده می‌شود. با استفاده از ریدایرکت ۳۰۲ می‌توان بدون افت سئو و کاهش اعتبار صفحه و با کمک یک سری دستورات و کدها، صفحه مورد نظر را از دید جستجوگران پنهان نمود. همچنین این‌کار باعث می‌شود که گوگل متوجه شود انتقال صفحه بصورت موقتی است و نیازی به انتقال اعتبار به صفحه و صفحات جدید نیست. معمولا از ریدایرکت ۳۰۲ زمانی استفاده می‌شود که در آینده دوباره قصد استفاده از آدرس قدیمی را داشته باشید. در گذشته با استفاده از ریدایرکت ۳۰۲ اعتبار و رتبه به صفحه‌ی جدید انتقال پیدا نمی‌کرد. این امر سبب می‌شد که رتبه‌گیری برای صفحه جدید سخت و مشکل شود. در حال حاضر طبق بررسی‌های انجام شده هیچ یک از ریدایرکت‌ها بر روی رتبه صفحه تاثیری نمی‌گذارند. این موضوع باعث می‌شود بدون دغدغه‌ی از دست دادن رتبه و اعتبار صفحه، اقدام به استفاده از ریدایرکت ۳۰۲ و موقتی ‌کنید.

انواع ریدایرکت و تفاوت ریدایرکت 301 با ریدایرکت 302

ریدایرکت ۳۰۷

با تولد HTTP 1.1 این امکان فراهم شده است که بتوان با کد ۳۰۷ اقدام به انتقال ریدایرکت موقت صفحات سایت کنید. ریدایرکت ۳۰۷ بسیار معتبرتر از ریدایریک ۳۰۲ است. در گذشته و تا امروز نیز درک و فهم ریدایرکت ۳۰۲ برای موتورهای جستجوگر مبهم بوده است. چرا که در این کد علت استفاده از ریدایرکت ۳۰۲ ذکر نمی‌شود. اما در ریدایرکت ۳۰۷ به موتورهای جستجوگر گفته می‌شود که صفحه‌ی مورد نظر بصورت موقت به آدرس جدیدی منتقل خواهد شد و در آینده دوباره به آدرس قدیم بازخواهد گشت. در هنگام استفاده از ریدایرکت ۳۰۷ باید در نظر داشت که تنها در زمانی از این کد استفاده شود که مطمئن هستید به آدرس قدیمی خود باز‌می‌گردید.

خطای ۴۱۰ (محتوای حذف شده)

تا به حال شاید هنگام باز کردن صفحه یا یک URL با خطای ۴۰۴ مواجه شده باشید. هنگام مشاهده خطا ۴۰۴ در سایت خود، باید به سرعت باید در جهت برطرف کردن آن اقدام کنید. چرا که نشان دادن این کد به کاربران و موتورهای جستجو و به خصوص گوگل نمایان‌گر رسیدگی نادرست و نگهداری بد از سایت و محتوای سایت است. خطا ۴۰۴ زمانی رخ می‌دهد که یک صفحه از سایت پاک شده باشد و شما نیز هیچ صفحه یا آدرس جدیدی برای جایگزینی آن در نظر نگرفته باشید. برای برطرف کردن این خطا می‌توانید با ریدایرکت ۳۰۱ صفحات حذف شده را به صفحه اول سایت انتقال دهید. همچنین می‌توانید از ریدایرکت ۴۱۰ به کاربر و موتورهای جستجوگر نشان دهید که این صفحه از سایت شما حذف شده است. این کار باعث می‌شود که موتورهای جستجو صفحه حذف شده‌ی شما را از نتایج جستجو‌های خود حذف کند و به کاربران نشان ندهد.

خطایی ۴۵۱ (محتوا به دلایل قانونی در دسترس نمی‌باشد)

گاهی نیاز است که یک صفحه یا آدرس را به دلایل قانونی و امنیتی از سایت خود حذف کنید. همچنین گاهی موتورهای جستجو به ویژه موتور جستجوگر گوگل اقدام به پاک کردن برخی از صفحات سایت‌ها از حاصل جستجوی کاربران می‌کند. برای اینکار می‌توانید به راحتی از ریدایرکت ۴۵۱ استفاده کنید. گوگل اغلب صفحات سایت‌هایی که حق کپی رایت را رعایت نمی‌کنند، از جستجوی خود حذف می‌کند. در این زمان می‌توان یا بصورت دائمی و ریدایرکت‌های مربوطه صفحه‌ بلاک شده از طرف گوگل را حذف نمود یا با استفاده از ریدایرکت ۴۵۱ به موتورهای جستجو نشان داد که در این آدرس، صفحه‌ای وجود داشته که اکنون به دلایل قانونی حذف شده است و دیگر نمی‌توان به محتوای آن دسترسی داشت.

با آموزش گوگل سرچ کنسول به راحتی می توانید صفحات ۴۰۴ سایت خود را شناسایی کنید.

تاثیر ریدایرکت بر سئو سایت

در گذشته ریدایرکت بر سئو و رتبه سایت بسیار تاثیرگذار بود. به عنوان مثال در صورت استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ تنها ۸۵ درصد از اعتبار و رتبه سایت را می‌توانستید به صفحه یا دامنه جدید منتقل کنید. همچنین در استفاده از ریدایرکت ۳۰۲ هیچ اعتباری را نمی‌توانستید منتقل کنید. اما به مرور زمان اعلام گردید که در صورت استفاده از ریدایرکت‌ها، رتبه‌ی سایت‌ها نزد موتورهای جستجوگر کاهش پیدا نمی‌کند. البته بین وبمسترها در مورد تاثیرگذاری یا عدم تاثیرگذاری ریدایرکت بر روی سئو و رتبه سایت هنوز هم تردید‌هایی وجود دارد. بنابراین پیشنهاد اکثر وبمسترها تولید و تدوین استراتژی دست و صحیح سئو سایت می‌باشد که دیگر نیاز به حذف یا تغییر URLهای سایت نباشد.

نکاتی که در استفاده از ریدایرکت ها باید رعایت شود

در انتقال آدرس یک صفحه به صفحه‌ی دیگر لازم است که محتوای آدرس جدید با محتوای قبل از نظر محتوای کاملا مرتبط با یکدیگر باشند. چرا که عدم ارتباط محتوای بین آدرس و محتوای جدید و قبل باعث از دست رفتن اعتبار آدرس صفحه قدیم می‌شود و در نتیجه کاهش رتبه سایت اتفاق خواهد افتاد.

هنگام حذف کامل و دائمی یک صفحه از صفحات سایت، نباید از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده کرد. استفاده از ریدایرکت ۳۰۲ برای حذف یک صفحه باعث می‌شود صفحه مورد نظر از پایگاه اطلاعاتی موتورهای جستجو حذف شود. همچنین اعتبار و رتبه صفحه پیشین به صفحه جدید منتقل نخواهد شد. در نهایت سعی کنید کار سایت شما به جایی نکشد که نیاز به استفاده از ریدایرکت‌ها احساس شود. داشتن یک برنامه‌ی تدوین شده توسط تیم‌های سئوکار حرفه‌ای می‌تواند به شما کمک کند تا دیگر نیازی به استفاده از ریدایرکت‌ها نباشد. برای داشتن یک برنامه‌ی خوب و سئو مطلوب سایت می‌توانید از خدمات سئو سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ بینهایت استفاده ‌کنید. همچنین در صورت هرگونه سوال در مورد سئو سایت و ریدایرکت‌ها ‌می‌توانید برای ما نظر بگذارید تا کارشناسان سئو ما در سریع‌ترین زمان پاسخ را برای شما ارسال کنند.

مقالات پیشنهادی بینهایت:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *