سئو داخلی On-Page سئو چیست؟

سئو داخلی On-Page سئو چیست؟

رسیدن به رتبه‌ی اول گوگل همواره یکی از دغدغه های اساسی مدیران وب سایت ها بوده است. راه‌های زیادی برای دستیابی به این هدف وجود دارد. یکی از این راه‌ها داشتن یک وبسایت بهینه از نظر سئو است. سئو داخلی (On Page Seo) مجموعه راهکارهایی است که می بایست در داخل سایت انجام پذیرد تا نظر ربات های موتور جستجو را به خود جلب کند.بطور کلی سئو داخلی یک قدم بسیار موثر و ضروری برای جذب ترافیک بیشتر از سمت موتورهای جستجو به سمت صفحات سایت شماست. سئو داخلی مانند چهارچرخ یک ماشین و سئو خارجی مانند موتور این ماشین است. بدیهی است که هیچ ماشینی نمیتواند بدون چهار چرخ خود شروع به حرکت نماید.

در اینجا بینهایت، آژانس دیجیتال مارکتینگ در شیراز قصد دارد سئو داخلی و فاکتورهای موثر و ضروری در پیاده‌سازی آن را برای شما بطور مفصل شرح داده و فاکتورهایی از قبیل رعایت تگ‌های هدر، ساختار مناسب URL صفحات و غیره را معرفی نماید.

فاکتورهای سئو داخلی

برخی از فاکتورهایی که برای داشتن سئو داخلی خوب باید همواره مورد توجه قرار بگیرند عبارتند از:

  • تگ‌های هدر
  • URL یا آدرس صفحات
  • کلمات یا عبارت‌های کلیدی
  • تصاویر جایگزین (alt) تصاویر
  • بهینه‌سازی محتوا
  • سرعت سایت
  • نقشه سایت
  • استفاده از متاتگ عنوان (title)
  • استفاده از متاتگ توضیحات (description)
  • مالتی مدیا بودن صفحه
  • بهینه بودن قالب برای گوشی همراه و تبلت

سئو داخلی ۴۰ درصد از ملاک و معیارهای گوگل برای نشان دادن یک صفحه در جستجو را در برمی‌گیرد.

تگ‌های هدر

تگ‌های هدر بزرگ‌ترین کمک به موتورهای جستجو برای شناسایی موضوع محتوا سایت شماست. این تگ‌ها شامل H1، H2، H3 و تا H5 نیز می‌‌‌‌‌شود. تنها در زمانی که تگ‌های هدر در صفحات HTML سایت مشخص شده باشند، موتورهای جستجو قادر به شناسایی آن‌ها می‌باشد. بنابراین داشتن یک قالب که این قابلیت را داشته باشد برای بهینه‌سازی سایت بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر سودمندی تگ‌های هدر برای موتورهای جستجوگر، وجود این تگ‌ها به خوانایی و بهتر دیده شدن مطالب نزد مخاطبان کمک شایانی می‌کند. استفاده از کلمات کلیدی در هدرها و به ویژه در هدر اول سایت برای بهبود سئو داخلی شدیدا پیشنهاد می‌شود. تشخیص راحت‌تر قسمت‌های مختلف محتوای صفحه یکی از خصوصیت‌هایی است که مخاطبان از آن به خوبی استقبال می‌کنند.

ترتیب تگ های هدر در سئو داخلی

URL یا آدرس صفحات در سئو داخلی

کامل بودن در عین کوتاهی ساختار، مهم‌ترین نکته برای داشتن یک URL صحیح و مناسب است. نقش URL در سئو داخلی صفحات بسیار پررنگ است. برای یک پست یا صفحه باید آدرسی انتخاب شود که با دسته‌بندی آن موضوع از نظر محتوایی نزدیک و حتی مطابقت داشته باشد. تحقیقات نشان داده که گوگل به ۵ کلمه‌ی اول آدرس یک صفحه بیشتر از سایر کلمات اهمیت می‌دهد. برای جداسازی کلمات در URL می‌توانید از (-) استفاده کنید. به یاد داشته باشید هرگز از اعداد یا زیرخط (Underline) در URL استفاده نکنید. سعی کنید از آدرس‌های پیشنهاد شده توسط سیستم‌های مدیریت محتوا استفاده نکنید. بهینه بودن آدرس شما باعث سرعت بخشیدن به ایندکس شدن صفحات سایت شما در موتورهای جستجو می‌شود.

متن جایگزین تصاویر (alt)

گرچه با آپدیت الگوریتم‌های گوگل، توانایی خواندن تصاویر و تمایز آنها تا حدودی بهتر شده است ولی در کل موتورهای جستجو قابلیت فهمیدن تصاویر شما را ندارند. داشتنALT  برای تصاویر از نان شب هم واجب‌تر است. اینکار تصویر شما را برای ربات های موتورهای جستجو قابل خوانده شدن و قابل فهم می کند. نوشتن توضیح (Description) برای تصاویر نیز می‌تواند به ایندکس شدن بهتر تصاویر کمک کند. استفاده از کلمات کلیدی در ALT تصاویر می‌تواند راه رسیدن شما را به صفحه اول گوگل هموارتر کند. چرا که با جستجوی کلمه کلیدی شما، تصویر موجود در صفحه سایت شما نیز به نمایش گذاشته می‌شود و از قدیم نیز گفته‌اند: عقل آدمی به چشم اوست.

کلمات کلیدی

آنالیز و بررسی مداوم کلمات کلیدی می‌تواند بهترین کمک به شما برای داشتن یک سایت پرترافیک باشد. در اینجا پیشنهاد ما استفاده از Google Keyword planner است. همچنین سعی شود از کلمه کلیدی در پارگراف ابتدایی محتوا تا نهایت ۲ الی ۳ بار استفاده شود. مهم‌ترین نکته در قسمت کلمات کلیدی سئو سایت، انتخاب عبارت‌های کلیدی که در برگیرنده‌ی عبارت کلیدی اصلی شماست می‌باشد. برای رسیدن به صفحه نخست گوگل باید از کوچه‌های فرعی کلمه کلیدی شروع کنید تا به خیابان اصلی که همان کلمه کلیدی اصلی است برسید.

برای انتخاب بهترین کلمه کلیدی مربوط به محتوای سایت، مقاله کلمه کلیدی بینهایت را از دست ندهید

بهینه بودن محتوا در سئو داخلی

 نقش اصلی سایت را محتوای شما برعهده دارد. محتوای سایت شما باید کاملا یکتا و منحصربه فرد باشد. همچنین نوع نگارش و موضوع محتوای شما باید مخاطب را جذب کند و جنبه ی آموزشی داشته باشد. محتوای طولانی با محتوای سالم و غیرتکراری می‌تواند شانس دیده شدن در گوگل را بالا ببرد. حضور کلمه کلیدی شما در بطن محتوای مرتبط با کلمه کلیدی یکی از نکات حائز اهمیتی است که در سئو داخلی باید به آن عمل کرد. به یاد داشته باشید درج بیش از حد کلمه کلیدی در یک صفحه می‌تواند باعث بلاک شدن از طرف موتورهای جستجو شود. کاملا عادی رفتار کنید و سعی کنید چگالی کلمه کلیدی شما در سرتاسر صفحه مناسب و انسان‌گونه به نظر برسد. همچنین استفاده از هم‌خانواده و مترادفات کلمه کلیدی می‌تواند محتوای شما را از نظر چگالی به حد نرمال و معمول برساند. سعی کنید همیشه محتوای همیشه سبز تولید کنید.

سرعت سایت

موتورهای جستجو به سرعت سایت برای رتبه ‌بندی نگاه ویژه‌ای دارند. به غیر از این موضوع سرعت پایین سایت باعث دلسردی مخاطب و عدم بازدید مخاطبان از صفحات سایت شما می‌شود. عدم بازدید یا بسته شدن سریع سایت توسط مخاطبان باعث ضربه خوردن رتبه سایت شما در موتورهای جستجو می‌شود. بنابراین سرعت سایت یکی از فاکتورهای مهم سئو داخلی است. استفاده زیاد از پلاگین یا افزونه‌های بیش از حد باعث کندی سایت می‌شود.

تاثیر سرعت لود سایت بر سئو داخلی

نقشه سایت در سئو سایت

وجود سایت مپ (MapSite)  برای سئو داخلی سایت بسیار با اهمیت است. اینکار باعث می‌شود تا خزنده‌های موتورهای جستجو به راحتی به معماری و دسته‌بندی‌های سایت شما دسترسی داشته باشند و صفحات را سریع‌تر ایندکس کنند. وجود فایل Robots.txt برای قطع دسترسی خزنده‌ها به آن دسته از صفحات که نیاز به ایندکس شدن در موتورهای جستجو را ندارند، ضروری است.

بهینه سازی برای موبایل

در حال حاضر بسیاری از جستجوها و تحقیقات از طریق گوشی موبایل و یا تبلت‌ها انجام می‌شود. در طراحی سایت و قالب آن باید نسخه موبایل نیز وجود داشته باشد و یا طراحی به صورت واکنشگرا (ریسپانسیو) باشد. جذب ترافیک بیشتر برای سایت تنها در زمانی رخ خواهد داد که سایت شما از نظر طراحی قابلیت ریسپانسیو را داشته باشد.

مالتی مدیا بودن صفحه

به تازگی وجود محتوای تصویری و صوتی مختلف در صفحه و در بین محتوا، تبدیل به یکی از فاکتورهای موثر سئو داخلی در جذب مخاطب شده است. این مدیاها میتواند تصویر، فیلم و یا حتی یک پادکست چند دقیقه‌ای باشد. وجود مدیا‌های مختلف باعث ماندگاری بیشتر کاربر در صفحه سایت و در نتیجه بالا رفتن رتبه شما نزد موتورهای جستجو به ویژه گوگل می‌شود.

استفاده از متاتگ توضیحات (description tag)

هرچند موتورهای جستجو بطور مستقیم از meta description برای رتبه‌دهی به سایت استفاده نمی‌کنند ولی وجود این توضیحات و کیفیت آن می‌تواند میزان کلیک شدن سایت شما در موتورهای جستجو به ویژه گوگل را به طور چشم‌گیری افزایش بدهد. بهترین توضیح آن است که خلاصه‌ای از کل محتوا و مواردی که در صفحه‌ی سایت شما وجود دارد در تگ دیسکریپشن قید شود.

چگونه سئو داخلی را انجام بدهیم؟

برای رسیدن به رتبه نخست گوگل هرگز نباید سئو داخلی را دست کم گرفت. گوگل همواره به محتوایی مشتاق است که غیرتکراری باشد و تمامی فاکتورهای سئو داخلی را در دل خود جا داده باشد. گاهی ممکن است رعایت نکات بالا در نگارش یک پست یا صفحه را فراموش کنید. حتی کمبود زمان باعث می‌شود به عمد ناچار به رد شدن از برخی فاکتورهای سئو داخلی شوید. پس باید گفت عملا سایت را از چشم گوگل انداخته‌اید. بهتر است در صورت نداشتن وقت کافی یا حتی تجربه کافی، فرایند سئو داخلی سایت را به افراد باتجربه و متخصص بسپارید. یا حتی اگر نیاز به آموزش دارید از افراد حرفه ای و باسابقه در عرصه‌ی سئو کمک بگیرید. تیم دیجیتال مارکتینگ بینهایت آماده‌ی انتقال تجربه‌های متخصصان خود و ارائه انواع خدمات سئو سایت به تمام مشتاقان فعالیت در دنیای گسترده‌ی اینترنت می‌باشد.

از همین لحظه آغاز خدمات سئو سایت در شیراز از صفر تا صد در بینهایت

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *