Page Authority و Domain Authority چیست و چه کاربردی دارند؟
در سالهای پیش برای یافتن رتبه و کیفیت سایتها از معیاری به اسم Page Rank که مختص موتور جستجوی گوگل بود استفاده میشد. این فاکتور نشاندهندهی محبوبیت یا میزان اعتبار سایت نزد مخاطبان بود. اما بعد از مدتی گوگل بطور رسمی این فاکتور را کنار گذاشت. با این حال شرکتهای مختلف بیکار نبودند و اقدام به تولید معیارهای مشابه پیچ رنگ گوگل نمودند. یکی از این شرکتها، سایت MOZ بود که معیارهای نزدیک به پیج رنگ را شبیه سازی و تولید کردند. یکی از این معیارها Page Authority و Domain Authority است که بصورت مقایسهای تولید میشوند. هرکدام از این معیارها دارای یک رتبهبندی میباشند که جایگاه سایتها را از نظر میزان اعتبار دامنه و اعتبار صفحه نشان می دهند. آژانس دیجیتال مارکینگ بینهایت قصد دارد در این صفحه توضیح کاملی در مورد Page Authority و Domain Authority ارائه دهد و به تمامی پرسشهای احتمالی شما پیرامون Page Authority و Domain Authority همچون چگونگی سنجش سایت، فوائد استفاده از این فاکتورها در سئو سایت و راههای بهبود Page Authority و Domain Authority پاسخ دهد. پس با بینهایت همراه باشید.
پیش از آغاز یادگیری DA و PA بهتر است مقاله Trust Rank و تاثیر آن بر سئو سایت را مطالعه کنید تا با مفاهیم موجود در این صفحه آشنایی داشته باشید.
Domain Authority چیست؟
Domain Authority یک معیار یا امتیاز است که توسط سایت MOZ طراحی و ساخته شده است. این امتیاز که به اختصار به آن DA نیز گفته میشود، پیش بینی یک سایت در نتایج SERP را نشان میدهد. هرچه میزان DA یک سایت از سایر رقبا بیشتر باشد، شانس رسیدن به نتایج نخست گوگل نیز برای آن بیشتر خواهد بود. بازده این امتیاز از صفر تا صد است. عوامل مختلفی بر روی DA تاثیر میگذارد. یکی از این موارد تعداد و البته کیفیت بک لینک های خارجی دامنه سایت است. سایتهایی تازه متولد در دنیای وب دارای Domain Authority یک هستند در حالی که سایتهای بزرگ و مطرح همچون گوگل و ویکی پدیا دارای امتیاز ۱۰۰ میباشند. رسیدن به امتیاز ۲۰ کار دشواری نخواهد بود اما برای عبور از این امتیاز و فتح قلههای ۴۰ باید سایت از فعالیت بالایی برخوردار باشد. سایتهای دارای DA 40 تا ۶۰ جز دار و دستهی سایتهای با سابقه محسوب میشوند.
Page Authority چیست؟
Page Authority نیز از دیگر معیارهایی است که توسط شرکت بزرگ و مطرح MOZ طراحی و ساخته شده است. بازده این معیار نیز از صفر تا صد میباشد که هرچه امتیاز یک صفحه بالاتر باشد از جایگاه بالاتر و بهتری برخوردار خواهد بود. Page Authority نشاندهنده ی امتیاز یک صفحه از سایت خواهد بود. در حالی که Domain Authority تنها امتیاز کل دامنهی سایت را محاسبه و نشان میدهد.
روش محاسبه Domain Authority سایت
همانطور که اشاره شد پیش از این گوگل اقدام به ارائهی Page Rank مینمود. اما در حال حاضر این فاکتور طبق گفتهی گوگل و با آپدیت شدن الگوریتم های ۲۰۲۰ گوگل، دیگر تاثیری بر سئو سایت ندارد. با این وجود سئوکاران بنا به دلایل خاصی اقدام به بررسی و آنالیز Page Authority و Domain Authority می کنند. برای بدست آوردن این فاکتورها میتوان از روشهای زیر بهره برد:
- ورود به سایت MOZ و درج لینک صفحه یا دامنه مدنظر
- نصب افزونهی MOZbar و ورود به صفحات و سایتهای مختلف و مشاهدهی مستفیم DA سایت
- استفاده از ابزار Keyword explorer
برای مشاهده PA و Domain Authority، پس از ورود به سایت MOZ و وارد شدن به حساب کاربری خودتان، در قسمت Link Explorer آدرس مورد نظر خود را وارد کنید تا پارامترهای مربوطه برای شما به نماش در آید.
راههای افزایش Domain Authority سایت
راههای متعددی برای افزایش Domain Authority سایت وجود دارد که هر کدام مربوط به یکی از مراحل سئو داخلی سایت یا سئو خارجی سایت میشود. با کمک گرفتن از لیست امتیازی زیر میتوانید از اعتبار دامنه یا صفحه سایت خود مطلبع شوید:
- امتیاز ۲۰: برای سایتهای تازه تاسیس مناسب است
- امتیاز ۳۰: از نظر قدرت، سایت شما جایگاه مناسبی ندارد.
- بین ۴۰ تا ۵۰ امتیاز: امتیاز مناسب برای اکثریت سایتها و کسب و کارها
- امتیاز ۵۰ به بالا: قدرت بالای صفحه یا سایت را نشان میدهد.
- امتیاز ۶۰ به بالا: یک اممتیاز ایدهآل برای سایت و صفحات به شمار میرود.
- امتیاز ۷۰ به بالا: یک قله دست نیافتنی. سایتهای ایرانی معدودی دارای این امتیاز هستند.
در اینجا برخی از راههای افزایش Domain Authority را معرفی خواهیم کرد:
ارتقای سئو داخلی سایت
از مهمترین عوامل که باعث ارتقای Page Authority و Domain Authority سایت میشود انجام مراحل سئو داخلی سایت به صورت کامل و منظم است. پیش از این در مقاله جامع آموزش رایگان سئو سایت از مقدماتی تا پیشرفته در مورد مراحل سئو داخلی سایت صحبت شد. همانطور که میدانید برای ارتقای سئو داخلی سایت باید از تگ های عنوان و زیر عنوان، تگ های تصاویر و توضیحات متادیسکریپشن به درستی استفاده شود. همچنین لینک سازی داخلی و سرعت سایت از دیگر ملاکهای مهم و تاثیرگذار بر ارتقای سئو داخلی سایت است.
تولید محتوای منحصربه فرد سایت
همواره در مقالات مختلف بر اهمیت و ضرورت تولید محتوای با کیفیت و منحصربه فرد برای سایت تاکید داشتهایم. هرچه محتوای شما به روزتر و کامل تر باشد ورودی گوگل و بازدیدکنندگان سایت شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
بک لینک سازی خارجی
موثرترین فاکتور در افزایش امتیاز Page Authority و Domain Authority سایت، تعداد و کیفیت لینکهای خارجی سایت است. پیش از این نیز در مورد بک لینک سازی خارجی بهترین آموزش را ارائه دادیم. همانطور که میدانید در مراحل سنجش اعتبار سایتها و صفحات می توان از DA و PA آنها استفاده نمود تا از کیفیت بک لینک موجود در صفحه اگاه شد. گاهی ممکن است تعداد بک لینک یک سایت کمتر از سایتهای دیگر باشد اما امتیاز DA و PA آن بالاتر باشد. دلیل این موضوع کیفیت بالای بک لینکهای خارجی سایت است.
فعالیت در شبکه های اجتماعی
گسترش فعالیت شما در شبکههای اجتماعی محبوب و رسیدن به محبوبیت در آن ها باعث میشود تا مطالب و برند شما در میان مخاطبان شبکههای اجتماعی به جایگاه مناسبی دست پیدا کند. همین موضوع باعث افزایش ورودی سایت شما خواهد شد که تاثیر بسزایی در افزایش میزان Page Authority و Domain Authorityخواهد گذاشت. چرا که هرچه نام یا برند شما در گوگل بیشتر جستجو شود، اعتبار دامنه و برند شما نزد گوگل نیز بیشتر وسریعتر افزایش پیدا خواهد کرد.
عمر دامنه سایت
از دیگر فاکتورهای که سبب بالارفتن رتبه Page Authority و Domain Authority سایت شما میشود، عمر دامنه و تاریخ تاسیس سایت است. هرچه میزان عمر فعالیت سایت شما بیشتر باشد صاحب امتیاز بالاتری خواهید شد.
مقالات پیشنهادی بینهایت:
- اسپم اسکور در سال ۲۰۲۰ و تاثیر آن بر روی سئو سایت
- CTR یا نرخ کلیک و راه های افزایش آن در سئو سایت
- مفهوم Reputation و Popularity در سئو سایت
آژانس مارکتینگ بی نهایت
ارائه خدمات فول سرویس دیجیتال مارکتینگ در شیراز