اسپم سایت Spamdexing و دلایل آن در سال ۲۰۲۰

اسپم سایت Spamdexing و دلایل آن در سال ۲۰۲۰

Spam در لغت به معنای کرم و مزاحم است. این واژه را بارها شنیده‌ و شاید هم دیده‌اید، به ویژه اگر به اینباکس ایمیل‌تان مکررا سر زده باشید. بطور کلی هرگونه فعالیت یا چیزی که باعث ایجاد خرابی یا فعالیت بیهوده در اینترنت شود را اسپم (Spam) می‌گویند. به عنوان مثال ایمیل‌های تبلیغاتی، تبلیغات PPC، لینک‌های تبلیغاتی در کامنت‌ها و… از جمله مواردی هستند که در حوزه اسپم قرار می‌گیرند. همانطور که واضح است، اسپم بر سئو سایت تاثیر بسیاری دارد و حتی برخی مواقع منجر به پنالتی شدن سایت می‌شود. از این رو به اسپم صفحات سایت Spamdexing گفته می شود. اما اینکه چه مواردی باعث ایجاد اسپم می‌شود، انواع Spam در سئو سایت کدام است ، پنالتی شدن سایت چگونه اتفاق می افتد و راه حل رفع پنالتی شدن سایت، موضوعاتی است که در این صفحه آژانس دیجیتال مارکتینگ بینهایت قصد دارد در مورد آن‌ها مطالب مفید و جامعی را ارائه دهد. پس با بینهایت همراه باشید.

اسپم چیست؟

هرگونه فعالیت مخرب در فضا و محیط اینترنت را اسپم می‌گویند. در انجام سئو سایت، همانطور که در مقاله جامع آموزش سئو سایت عنوان شد، سئوکاران کلاه سیاه اقدام به انجام فعالیت‌هایی خلاف و گاها مخرب می‌کنند تا سریع‌تر به رتبه‌های برتر گوگل دست یابند. این فعالیت‌ها شامل ساخت بک لینک مصنوعی و تقلبی، درج متن و کدهای مخفی در قالب سایت، ریدایرکت‌های نامتعارف و … می‌شود. جدا از این موارد، پیوسته روش‌ها و متد‌های جدیدی برای انجام سئو کلاه سیاه ابداع می‌شود و اسپم‌های جدیدی پا به دنیای اینترنت و سئو سایت می‌گذارند. انجام این فعالیت‌ها شاید در کوتاه مدت نتایج جالب و سریعی را تحویل سئوکار بدهد اما به مرور و در آینده‌ای نه چندان دور، به ویژه با آپدیت شدن الگوریتم‌های گوگل، پنالتی شدن سایت اتفاق خواهد افتاد. چرا که گوگل نیز همراه با تولد اسپم‌های جدید، راه حل‌های جدیدی را برای شناسایی آن‌ها پیدا می‌کند و با آپدیت الگوریتم‌های خود، باعث شناسایی سایت‌های متخلف و پنالتی شدن آن‌ها می‌شود.

لینک nofollow و follow و تاثیر آن بر سئو سایت را بدانید تا اسپم نشوید

چرا از اسپم در سئو سایت استفاده می‌شود

همانطور که در مقاله جامع آموزش سئو سایت توضیح داده شد، سئو سایت به ۳ روش سئو کلاه سفید، سئو کلاه سیاه و سئو کلاه خاکستری تقسیم می‌شود. در روش کلاه سیاه، سئوکار با انجام یک سری فعالیت که از نظر گوگل تقلب و خلاف می‌باشد، سعی می‌کند تا زودتر سایت و صفحات سایت را به رتبه‌های نخست گوگل برساند. انجام این فعالیت‌ها باعث اسپم شدن صفحات سایت می‌شود. بنابراین اسپم یکی از کارهایی‌ست که با آن می‌توان سریع‌تر در سئو سایت به نتیجه رسید. اما باید گفت این فعالیت‌ها باعث می‌شود که گوگل این سایت‌ها را متقلب تشخیص داده و با مجازات روبرو کند. بنابراین انجام اسپم هرچند می‌تواند نتیجه و بازده سریعی در پی داشته باشد اما در نهایت به ضرر سایت و مالکان سایت تمام خواهد شد.

دلایل اسپم شدن صفحات سایت

دلایل اسپم شدن صفحات سایت spamdexing

مطابق با گفته ی بالا، راه‌های زیاد و جدیدی برای انجام فرآیند سئو خارجی سایت به سبک کلاه سیاه وجود دارد. برخی از این راه‌ها توسط گوگل شناسایی شده و در آپدیت ۲۰۲۰ الگوریتم گوگل گنجانده شده‌اند و برخی هنوز از دید گوگل پنهان مانده است. از آنجایی که گوگل همواره به دنبال آن است که بهترین و نزدیک‌ترین نتایج را به کاربران نشان دهد، وجود اسپم باعث می‌شود که برخی از الگوریتم‌های گوگل درست عمل نکرده و نتایج مطلوبی را به جستجوکنندگان نشان ندهد. همین مورد باعث می‌شود که گوگل سایت‌هایی که باعث فریب الگوریتم‌های گوگل می‌شود را اسپم تشخیص داده و در لیست سیاه خود قرار دهد. در اینجا به برخی از مواردی که انجام آن توسط سئوکار باعث اسپم شدن صفحات سایت می‌شود اشاره خواهیم کرد.

متن و لینک‌های مخفی

از مواری که باعث اسپم شدن صفخات سایت می‌شود، وجود متن و لینک‌های مخفی در کدهای سورس قالب سایت می‌باشد. این متن و لینک‌ها به گونه‌ای می‌باشند که بازدیدکنندگان قادر به مشاهده آن‌ها نیستند. این مورد از اسپم شدن در ایران کمی رایج است و دلیل آن استفاده مدیران و صاحبان سایت از قالب‌های غیراصل و کپی می‌باشد. سازندگان این قالب‌ها با درج لینک سایت‌های مختلف بصورت مخفی و با استفاده از کدهای  CSS/Javascript در لابه‌لای کدهای این قالب‌ها باعث اسپم شدن سایت‌های استفاده کننده از این قالب‌ها می‌شوند.

ریدایرکت‌های غیرمرتبط و مخفیانه

در حالت ریدایرکت‌های تودرتو و غیرمرتبط (Sneaky Resirects)، کاربر پس از کلیک بر روی لینک مشاهده شده در موتور جستجو، به محتوایی غیرمرتبط با آنچه که جستجو شده است هدایت می‌شود. در این حالت فرد سئوکار با استفاده از ریدایرکت‌های تو در تو با استفاده از چندین URL اقدام به هدایت کردن کاربر به محتوای غیرمرتبط می‌کند. روش ریدایرکت غیرمرتبط یکی از روش‌های سئو کلاه سیاه می‌باشد. گوگل هر سایتی که از ترفند ریدایرکت تودرتو و غیرمرتبط استفاده کند را به عنوان اسپم سایت شناسایی می‌کند و به سادگی هرچه تمام بن می‌کند.

انواع ریدایرکت برای بهبود سئو سایت را فراموش نکنید.

بمباران کلمه کلیدی

پیش از این در مقاله‌ی ترفند انتخاب کلمه کلیدی در مورد بمباران کلمه کلیدی (Keyword Stuffing) صحبت شد. در اینجا تنها به ذکر این نکات بسنده می‌کنیم که تکرار بی رویه‌ی کلمه کلیدی در محتوای سایت و در کل قالب سایت باعث اسپم شدن صفحه سایت می‌شود. در مورد چگالی کلمه کلیدی صحبت شد که مقدار آن باید ۱ تا نهایت ۴ درصد باشد. بنابراین هرچه چگالی کلمه کلیدی از این مقدار بیشتر باشد امکان اسپم سایت شما افزایش پیدا می‌کند. گوگل نیز صفحاتی که در آن بمباران کلمه کلیدی صورت گرفته را پس از تشخیص، پنالتی می‌کند.

تبلیغات PPC یا هزینه بر اساس کلیک

در این نوع تبلیغات هدف تنها کسب درآمد است. یعنی به سختی می‌توان کاربری را یافت که با کلیک کردن بر روی تبلیغات کلیدی به محتوای مد نظرش رسیده باشد. بنابراین تبلیغات کلیدی هیچ فایده و مزیتی برای کاربران و بازدیدکنندگان سایت ندارد. این تبلیغات می‌تواند بصورت ساخت بنر تبلیغاتی، محتوای کپی شده از سایت‌های دیگر و استفاده از PPC برای انتقال آن‌ها به سایت هدف و… باشد. در این حالت نیز گوگل صفحه دارای این نوع تبلیغات را به عنوان اسپم شناسایی می‌کند

صفحات دروازه

Doorway Page یا در اصطلاح صفحات دروازه به صفحاتی از سایت اطلاق می‌گیرد که بازدیدکننده با کلیک کردن بر روی لینک‌های داخلی موجود در سایت، با تعداد زیادی از صفحات گوناگون مواجه می‌شود. صفحات دروازه که نام‌های دیگر آن Mirror Page، Gateway Page، Jump Page است معمولا برای افزایش بازدید سایت استفاده می‌شوند. سئوکار کلاه سیاه با این ترفند بازدیدکننده را به تعدادی از صفحات لندیگ خود ارجاع می دهد. از این رو گوگل به شدت مخالف این ترفند می‌باشد و صفحاتی که از این روش برای بازدید استفاده می‌کنند را به عنوان اسپم سایت شناسایی می‌کند. لازم به ذکر است که گوگل در این حالت هم سایت ارسال کننده و هم سایت هدف و مقصد را در لیست پنالتی‌های خود قرار می‌دهد.

سایر دلایل اسپم شدن سایت

از موارد دیگری که باعث اسپم سایت و صفحات می‌شود، می‌توان موارد زیر را برشمرد:

برخورد گوگل با سایت‌های اسپم

برخورد گوگل با سایت‌های اسپم و spamdexing

با توجه به نوع اسپم سایت و مدت زمان استفاده از آن، گوگل جریمه‌هایی را برای صفحات سایت در نظر می‌گیرد. این جریمه‌ها بطور کلی به ۳ قسمت زیر طبقه بندی می‌شوند:

  1. برای همیشه سایت و صفحات شما از نتایج جستجوهای گوگل حذف می‌شوند.
  2. بصورت موقت و به مدت زمان معینی سایت و صفحات سایت شما در جستجوهای گوگل نمایش داده نمی‌شود.
  3. پس از گذشت مدت زمانی سایت شما یا بخشی از صفحات سایت شما دچار افت بازدید و رتبه نزد گوگل می‌شود.

در حالت سوم معمولا این اتفاق پس از آپدیت شدن الگوریتم‌های گوگل و شناسایی سایت‌های جدید اسپم اتفاق می‌افتد. البته باید توجه داشت که گوگل به یک مرتبه اقدام به حذف همیشگی یا حتی موقتی شما از جستجوها نخواهد کرد. بلکه ابتدا با دادن اخطار به شما هشدار خواهد داد.

راهکار رفع اسپم صفحات سایت

در ابتدایی‌ترین راه برای رفع اسپم شدن صفحات سایت، استفاده نکردن از متد‌ها و روش‌هایی است که باعث اسپم شدن سایت شما می‌شود. چرا که گاهی استفاده از متد‌های سئو کلاه سیاه باعث می‌شود برای همیشه سایت شما از نتایج گوگل حذف شود. اما اگر سایت شما هم توسط افراد دیگری سئو شده باشد و در سئو داخلی سایت یا سئو خارجی سایت شما از روش‌های کلاه سیاه استفاده کرده است باشند در مرحله نخست به رفع این ایرادات بپردازید. در برخی مواقع گوگل با اعلام اخطار، خطایی که باعث اسپم سایت یا صفحات سایت شده است را نیز بازگو می‌کند. با بررسی کردن لینک‌های داخلی سایت، کدهای سورس قالب سایت و صفحات سایت و بررسی دوباره و تولید محتوای سایت می‌توانید ایراداتی که باعث رفع اسپم صفحات سایت می‌شود را برطرف کنید. البته این کار بسیار زمانبر و پرهزنیه خواهد بود پس اگر دانش کافی در زمینه سئو سایت را ندارید پیشنهاد ما کمک گرفتن از سئوکاران باتجربه برای رفع این ایرادات است.

خدمات سئو شیراز آژانس دیجیتال مارکتینگ بینهایت در خدمت شماست.


مقالات پیشنهادی سئو بینهایت:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *